Print Friendly, PDF & Email

Checul traditional galez este preparat din faina, unt (sau untura), oua, zahar si stafide. Are forma circulara, cu diametrul de 4-6 cm si gros de 2 cm sau mai mult. Se mananca pudrat cu zahar, atat cald, cat si rece.

Chec galez

Ingrediente

  • 100 g unt sarat, la temperatura camerei
  • 85 g zahar tos
  • 3 oua mari
  • 175 g faina care creste singura
  • 50 g stafide aurii
  • 1 lingura lapte

Pentru topping

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 190 °C. Se unge cu unt o forma de copt rotunda, cu fund detasabil, de 20 cm diametru, si se captuseste cu hartie pentru copt.

Folosind un mixer electric, se bate restul de unt cu zaharul tos, intr-un castron, pana se face pufos. Se adauga ouale, unul cate unul, apoi se incorporeaza faina. Se adauga stafidele si laptele si se amesteca bine. Se toarna mixtura in forma de copt. Se coace checul pe raftul din centrul cuptorului, 15-20 de minute, pana creste frumos, ferm si auriu.

Pentru toppingul aromat, se pune untul intr-un castron, impreuna cu zaharul brun si cu scortisoara, si se amesteca bine de tot.

Cand checul este gata, se scoate din cuptor si se unge cu unt pe partea superioara. Se lasa checul sa stea pana ce se topeste untul, apoi se scoate din forma, se taie felii si se serveste.

 

RECOMANDAREA BUNICII: APARATUL PENTRU CLATITE DE LA RUSSELL HOBBS

 

RECOMANDAREA BUNICII: PRODUSELE Kfea