Print Friendly, PDF & Email
ChifteleChifteleChiftele

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata (amestec porc + vita)
  • 2 oua
  • 2 morcovi
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1/2 legatura de patrunjel verde
  • miezul de la 1 paine
  • 50 ml lapte
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Mada a invatat sa faca chiftelute de la tatal ei, Horia, care le face intotdeauna cu legume. Si va spun eu (Alex): sunt cu mult mai gustoase decat cele facute de mama mea ;)) (in care nu punea legume).

Se curata morcovii si ceapa si se dau prin razatoarea mica. Usturoiul se curata si se piseaza cat de marunt se poate. Intr-un castron se pun carnea, ouale, morcovii, ceapa, usturoiul, patrunjelul si sare + piper.

Se scoate miezul de la o paine si se inmoaie in putin lapte, dupa care se stoarce. Apoi se pune in castron peste celelalte ingrediente si se amesteca pana compozitia se omogenizeaza.

Pentru a gusta cat de sarat / piperat este amestecul se poate alege intre doua variante:

  • Se gusta compozitia cruda (lucru nerecomandat unora).
  • Se face o singura bila pentru chiftea (care se da prin faina si apoi se turteste) si se prajeste. Se lasa 5-10 minute pana s-a racit un pic dupa care se gusta ;) In functie de cat de sarata / piperata este chifteaua se adauga sau nu sare, respectiv piper. Apoi se pot face si celelalte chiftelute.

Chiftelele se pun la prajit in uleiul incins. Se servesc reci sau calde, avand alaturi diverse garnituri: pieure de cartofi, orez fiert, cartofi prajiti, muraturi, salata de legume … doar imaginatia si apetitul vostru decide :)

 

RECOMANDAREA BUNICII: APARATUL PENTRU CLATITE DE LA RUSSELL HOBBS

 

RECOMANDAREA BUNICII: PRODUSELE Kfea