Print Friendly, PDF & Email
Ciorba de perisoareCiorba de perisoareCiorba de perisoareCiorba de perisoare

Ingrediente

  • 1/2 kg carne tocata (amestec porc + vita)
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 lingura de pasta de rosii
  • 2-3 cartofi
  • 2 morcovi
  • sare, piper – dupa gust
  • 1 radacina de telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1/2 ceasca de orez
  • 1 ceapa
  • 1 ou

Mod de preparare

Se curata ceapa, morcovii, radacina de patrunjel, cartofii si telina. Se taie cartofii in cubulete, iar 1 morcov, telina si radacina de patrunjel se dau prin razatoarea mare.

Apoi se amesteca morcovii, carnea tocata, orezul si oul, adaugandu-se sare si piper. Din amestecul astfel obtinut se fac perisoarele care, inainte de a fi puse in cratita, se tavalesc prin faina.

Cartofii taiati in cubulete, morcovul ramas, telina si radacina de patrunjel se pun la fiert in apa rece cu sare. In timp ce acest amestec fierbe se pun perisoarele, ajutandu-va de o lingura de lemn. Apoi se lasa la fiert pana ce carnea din perisoare + orezul s-au fiert.

Dupa fierberea perisoarelor se adauga sare, pasta de rosii, patrunjelul verde si (eventual) piper. Dupa inca 5 minute de fierbere ciorba de perisoare e gata :D

 

RECOMANDAREA BUNICII: APARATUL PENTRU CLATITE DE LA RUSSELL HOBBS

 

RECOMANDAREA BUNICII: PRODUSELE Kfea