Print Friendly, PDF & Email

Umplutura picanta de naut, invelita in clatitele tortilla, acoperite cu branza fierbinte, constituie o masa satioasa. Enchiladas se servesc fierbinti, racorite cu iaurt sau smantana rece.

Enchiladas cu branza si naut

Ingrediente

  • o ceapa rosie medie
  • 2 linguri ulei de porumb
  • un catel de usturoi
  • un ardei iute rosu, mic
  • 500 g rosii
  • 425 g naut, din cutie
  • o lingurita chimen macinat
  • sare si piper negru
  • 100 g branza Cheddar matura
  • o salata verde mica
  • 4 tortillas de faina, din comert, 18-20 cm diametru
  • Pentru servit: iaurt gros sau smantana
  • Pentru ornat: cateva fire de coriandru proaspat

Mod de preparare

Se incinge cuptorul. Se curata ceapa si se feliaza subtire. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa la foc iute, amestecand continuu, pana se moaie si se rumeneste.

Se curata usturoiul si se sfarama, apoi se spala ardeiul iute, se curata de seminte si se toaca. Se spala si se toaca rosiile. Se scurge nautul si se spala.

Se adauga chimenul la ceapa, apoi usturoiul, ardeiul iute, rosiile si nautul. Se gatesc la foc potrivit amestecand ocazional, 5-8 minute, pana ce marea parte a lichidului s-a evaporat, apoi se asezoneaza.

Se rade mare branza. Se spala si se zvanta coriandrul; se spala, se usuca si se rupe bucati salata verde.

Se intind tortillas, iar salata se imparte intre ele. Se pune amestecul de naut in mijlocul clatitelor, se impaturesc si se asaza intr-o tava de copt. Se presara deasupra branza rasa si se dau la cuptor pana ce aceasta se topeste.

Aceste enchiladas se servesc cu iaurt sau smantana, ornate cu coriandru.

 

RECOMANDAREA BUNICII: APARATUL PENTRU CLATITE DE LA RUSSELL HOBBS

 

RECOMANDAREA BUNICII: PRODUSELE Kfea