Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Peste, Retete internationale, Retete pentru diabetici, Salate

Somon cu maioneza si tarhon

Somonul se gaseste in comert pe toata durata anului, astfel ca il puteti gati oricand. Preparatul poate fi servit cald sau rece, cu o salata din diferite frunze, mazare tucara sau fasole verde si cu paine crocanta. Ingrediente…

Prajituri / Desert, Retete internationale, Retete pentru diabetici

Tarta-grilaj cu pere si coacaze rosii

Pentru aceasta tarta decorativa s-a apelat la o combinatie deosebita de coacaze dulci-acrisoare si pere zemoase. Sucul rosu-stralucitor al coacazelor nuanteaza feliile de pere, care arata astfel mai atractiv sub grilajul de aluat. Pastrati fructe de padure in…

Prajituri / Desert, Retete internationale

Prajituri pentru Halloween

Halloween este o sarbatoare de origine celtica, preluata astazi de multe popoare din lumea occidentala, ea raspandindu-se in secolul al XIX-lea prin intermediul imigrantilor irlandezi din Statele Unite ale Americii. Este sarbatorita in noaptea de 31 octombrie, desi…

Salate

Salata de pui cu tarhon

Tahini, o pasta din seminte de susan macinate, este unul dintre preparatele bine cunoscute in bucataria Orientului Mijlociu. Ea da un gust asemanator celui de nuca si o consistenta cremoasa dressingului pentru aceasta salata multicolora, plina de substante…

Retete internationale

Calamar prajit cu menta si sos de unt

Calamarul face parte dintr-un grup de cefalopode marine si este asemanator caracatitei si sepiei. Este popular in numeroase bucatarii de pe cuprinsul globului, de la cea italiana la cea coreeana. Ingrediente 500 g calamar preparat (fara cap si…

Peste

Plachie de cod

Plachia e o mancare la cuptor, cu un sos gros, pregatit in nenumarate variante in intreaga Grecie, dar si in Romania. Aceasta reteta pastreaza intregul gust al Mediteranei dat de ardei, rosii, lamaie si usturoi. Ingrediente 2 linguri…

Retete internationale, Salate

Salata calda de cartofi cu carnati

Lancashire este o branza englezeasca, sfaramicioasa, preparata din lapte de vaca, de culoare galbuie. In functie de perioada de maturare poate fi mai putin sarata (6-8 saptamani) sau mai sarata (6-8 luni). Ingrediente 650 g cartofi noi, mici…

Garnituri, Mancaruri din legume

Dovlecei cu lamaie

Sarea marina este obtinuta prin evaporarea apei de mare. Continutul sau de minerale ii confera un gust diferit de cel al sarii de masa, care este clorura de sodiu pura. Ingrediente 500 g dovlecei mici o lingura si…

Mancaruri din legume

Crema de pastarnac si mere

Pastarnacul este o leguma radacinoasa, inrudita cu morcovul, dar este alb-galbui si mult mai aromat. Pana la aducerea cartofului din Lumea Noua in secolul al XVI-lea, cel care i-a tinut locul a fost pastarnacul. Ingrediente 500 g pastarnac…

Prajituri / Desert, Retete internationale

Piersici picante cu branza mascarpone

Mascarpone e o branza italieneasca originara din regiunea milaneza, aparuta la sfarsitul secolului al XVI-lea. Are o culoare alba si o textura cremoasa. Este un ingredient important la prepararea prajiturii tiramisu. Ingrediente 125 g zahar tos 2 stelute…

Statistici / parteneriate