Retetele Bunicii .ro

Chec de orez cu pepene rosu

Print Friendly, PDF & Email
chec de orez cu pepene rosuchec de orez cu pepene rosuchec de orez cu pepene rosuchec de orez cu pepene rosuchec de orez cu pepene rosuchec de orez cu pepene rosuchec de orez cu pepene rosuchec de orez cu pepene rosuchec de orez cu pepene rosuchec de orez cu pepene rosuchec de orez cu pepene rosuchec de orez cu pepene rosuchec de orez cu pepene rosu

Ingrediente

  • 400 g orez
  • 2 oua
  • 100 ml apa
  • 300 g pepene rosu
  • 3 linguri zahar
  • 4 g drojdie uscata
  • 100 g merisoare (sau stafide)

Mod de preparare

Puneti orezul intr-un bol cu apa, curatati-l si lasati-l la inmuiat 6 ore. Dupa acest timp, orezul va fi inmuiat bine si se va umfla.

Taiati pepenele rosu in cuburi. Puneti-l in blender, alaturi de orezul scurs bine de apa, zahar si oua. Mixati pana obtineti o pasta curgatoare. Adaugati acestei paste drojdia uscata si amestecati bine. Acoperiti vasul cu folie alimentara si lasati-l aluatul sa fermenteze pana ce isi dubleaza marimea.

Dupa ce amestecul a fermentat amestecati cu o lingura de lemn pana ce bulele de aer dispar din compozitie. Turnati pasta intr-o forma de tort cu pereti detasabili, pe care ati uns-o in prealabil cu ulei. Presarati deasupra merisoare / stafide.

Puneti apoi forma de tort pe un suport, intr-o oala mare, in care este apa (vezi imaginile). Acoperiti oala cu un capac si lasati focul mic, timp de 35-40 de minute, pana ce checul este gata.

Pofta buna!


RECOMANDAREA BUNICII

 

Ingrediente 400 g orez 2 oua 100 ml apa 300 g pepene rosu 3 linguri zahar 4 g drojdie uscata 100 g merisoare (sau stafide) Mod de preparare Puneti orezul intr-un bol cu apa, curatati-l si lasati-l la inmuiat 6 ore. Dupa acest timp, orezul va fi inmuiat bine si se va umfla. Taiati pepenele rosu in cuburi. Puneti-l in blender, alaturi de orezul scurs bine de apa, zahar si oua. Mixati pana obtineti o pasta curgatoare. Adaugati acestei paste drojdia uscata si amestecati bine. Acoperiti vasul cu folie alimentara si lasati-l aluatul sa fermenteze pana ce isi dubleaza marimea. Dupa ce amestecul a fermentat amestecati cu o lingura de lemn pana ce bulele de aer dispar din compozitie. Turnati pasta intr-o forma de tort cu pereti detasabili, pe care ati uns-o in prealabil cu ulei. Presarati deasupra merisoare / stafide. Puneti apoi forma de tort pe un suport, intr-o oala mare, in care este apa (vezi imaginile). Acoperiti oala cu un capac si lasati focul mic, timp de 35-40 de minute, pana ce checul este gata. Pofta buna!

Comenteaza folosind Facebook ...

 

... sau fara Facebook




Traducere »