Retetele Bunicii .ro

Chec de post

Print Friendly, PDF & Email
chec de postchec de postchec de postchec de post

Ingrediente

  • o cana de zahar
  • o jumatate de cana de ulei
  • o cana de apa
  • 2 cani de faina
  • un plic de zahar vanilat
  • un praf de copt
  • 2 linguri de cacao neagra
  • 2 linguri de dulceata (sau de gem)

Mod de preparare

Reteta este pentru UN CHEC si nu conteaza ce cana folositi, atat timp cat folositi aceeasi tip de cana pentru intreaga reteta.

Punem intr-un castron apa, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si faina. Mixam apoi pana obtinem o compozitie omogena. Impartim compozitia in doua parti egale. In una din ele punem cacao si dulceata (sau gem) si omogenizam.

Intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt punem cele 2 compozitii, alternandu-le.

Dam la cuptor la foc mediu, pentru circa 45 de minute, pana suprafata checului devine ferma si apar crapaturi. Se face si proba cu scobitoarea, pentru a fi siguri ca este copt.

Pofta buna!


RECOMANDAREA BUNICII

 

Ingrediente o cana de zahar o jumatate de cana de ulei o cana de apa 2 cani de faina un plic de zahar vanilat un praf de copt 2 linguri de cacao neagra 2 linguri de dulceata (sau de gem) Mod de preparare Reteta este pentru UN CHEC si nu conteaza ce cana folositi, atat timp cat folositi aceeasi tip de cana pentru intreaga reteta. Punem intr-un castron apa, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si faina. Mixam apoi pana obtinem o compozitie omogena. Impartim compozitia in doua parti egale. In una din ele punem cacao si dulceata (sau gem) si omogenizam. Intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt punem cele 2 compozitii, alternandu-le. Dam la cuptor la foc mediu, pentru circa 45 de minute, pana suprafata checului devine ferma si apar crapaturi. Se face si proba cu scobitoarea, pentru a fi siguri ca este copt. Pofta buna!

De asemenea, v-ar putea interesa ...

Comenteaza folosind Facebook ...

 

... sau fara Facebook




Traducere »