Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Chec Flory

chec Florychec Florychec Florychec Florychec Florychec Florychec Florychec Florychec Florychec Flory

Reteta aceasta o are mama de la o vecina de bloc, tanti Nutzi big grin , care la randul ei o are de la fata dansei, Flory (!). Multumim!

Ingrediente

  • 8 oua
  • o cana * cu lapte
  • 3 sferturi de cana * cu ulei
  • 2 cani * cu zahar
  • 2 plicuri cu praf de copt
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • sare
  • esenta de rom si de vanilie
  • 3 1/2 – 4 cani * de faina
  • 50g cacao
  • (optional: 50g stafide)

* cana o puteti vedea in imaginile de mai sus pentru a va putea da seama de cantitate

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu putina sare + esenta de rom, iar cand incepe sa se intareasca se adauga zaharul si se bat in continuare.

Se adauga galbenusurile (pastrate cu sare pana se bat albusurile), praful de copt (stins in prealabil in lapte), uleiul si mirodeniile. Apoi se adauga treptat faina.

Se pune 1/2 din compozitie in tavi / tava (depinde de marimea acesteia), iar in cealalta jumatate se pune cacao, se amesteca si se toarna peste prima jumatate. Optional se pot pune stafide intre cele 2 compozitii sau deasupra lor.


RECOMANDAREA BUNICII

 

Reteta aceasta o are mama de la o vecina de bloc, tanti Nutzi :D , care la randul ei o are de la fata dansei, Flory (!). Multumim! Ingrediente 8 oua o cana * cu lapte 3 sferturi de cana * cu ulei 2 cani * cu zahar 2 plicuri cu praf de copt 2 plicuri cu zahar vanilat sare esenta de rom si de vanilie 3 1/2 - 4 cani * de faina 50g cacao (optional: 50g stafide) * cana o puteti vedea in imaginile de mai sus pentru a va putea da seama de cantitate Mod de preparare Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu putina sare + esenta de rom, iar cand incepe sa se intareasca se adauga zaharul si se bat in continuare. Se adauga galbenusurile (pastrate cu sare pana se bat albusurile), praful de copt (stins in prealabil in lapte), uleiul si mirodeniile. Apoi se adauga treptat faina. Se pune 1/2 din compozitie in tavi / tava (depinde de marimea acesteia), iar in cealalta jumatate se pune cacao, se amesteca si se toarna peste prima jumatate. Optional se pot pune stafide intre cele 2 compozitii sau deasupra lor.

De asemenea v-ar putea interesa

Comenteaza folosind Facebook ...

 

... sau formularul clasic

Un comentariu la reteta “Chec Flory”

  1. Ramona a spus:

    Picolla Bastradina, 3/4 inseamna trei sferturi de cana….
    Eu l-am incercat si a iesit minunat.
    Multumim frumos si sarbatori fericite!

Comenteaza