Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Chiftele de dovlecei

Chiftele de dovleceiChiftele de dovleceiChiftele de dovleceiChiftele de dovleceiChiftele de dovleceiChiftele de dovleceiChiftele de dovlecei

In concediul recent incheiat Alex impreuna cu Mada au fost la Micanesti, un sat din comuna Zam, judetul Hunedoara, situat la ~ 60 de km de Deva. Impreuna cu ei au mai fost Claudia (mama Madalinei), Horia (tatal Madalinei), Cami (matusa Madalinei) si, bineinteles, Mama Ica happy (bunica Madalinei).

Alex le-a preparat intr-una dintre seri chiftele de dovlevei, a caror reteta o are de la mama lui.

Ingrediente

  • 1/2 de kg de dovlecei
  • 6-7 linguri de faina
  • 2 oua
  • 2 lingurite de sare

Mod de preparare

Se curata dovleceii dupa care se taie in doua, se curata in interior (daca au seminte) si se dau prin razatoarea mica. Se pune sarea si se lasa ~ 10 minute pentru ca apa sa iasa din dovlecei. Se storc foarte bine pentru a ramane cat mai putina apa in compozitie.

Se adauga ouale si faina, apoi se amesteca pana se obtine o pasta. Cu ajutorul unei linguri se fac chiftelute care apoi se prajesc in uleiul incins. Chiftelutele pot fi lasate sa se prajeasca mai puternic sau pot fi scoase imediat ce s-au rumenit. Se pun intr-o farfurie tapetata cu servetele pentru a se scurge de ulei. Pot fi servite atat calde cat si reci.

Pot fi servite atat ca aperitiv (se adauga sare / patrunjel / marar … fiecare poate imbunatati reteta in asa fel incat sa-i fie pe plac), cat si ca desert (peste chiftelute poate fi presarat zahar pudra amestecat cu zahar vanilat).


RECOMANDAREA BUNICII

 

In concediul recent incheiat Alex impreuna cu Mada au fost la Micanesti , un sat din comuna Zam, judetul Hunedoara, situat la ~ 60 de km de Deva. Impreuna cu ei au mai fost Claudia (mama Madalinei), Horia (tatal Madalinei), Cami (matusa Madalinei) si, bineinteles, Mama Ica :) (bunica Madalinei). Alex le-a preparat intr-una dintre seri chiftele de dovlevei, a caror reteta o are de la mama lui. Ingrediente 1/2 de kg de dovlecei 6-7 linguri de faina 2 oua 2 lingurite de sare Mod de preparare Se curata dovleceii dupa care se taie in doua, se curata in interior (daca au seminte) si se dau prin razatoarea mica. Se pune sarea si se lasa ~ 10 minute pentru ca apa sa iasa din dovlecei. Se storc foarte bine pentru a ramane cat mai putina apa in compozitie. Se adauga ouale si faina, apoi se amesteca pana se obtine o pasta. Cu ajutorul unei linguri se fac chiftelute care apoi se prajesc in uleiul incins. Chiftelutele pot fi lasate sa se prajeasca mai puternic sau pot fi scoase imediat ce s-au rumenit. Se pun intr-o farfurie tapetata cu servetele pentru a se scurge de ulei. Pot fi servite atat calde cat si reci. Pot fi servite atat ca aperitiv (se adauga sare / patrunjel / marar ... fiecare poate imbunatati reteta in asa fel incat sa-i fie pe plac), cat si ca desert (peste chiftelute poate fi presarat zahar pudra amestecat cu zahar vanilat).

De asemenea v-ar putea interesa

Comenteaza folosind Facebook ...

 

... sau formularul clasic

4 de comentarii la reteta “Chiftele de dovlecei”

  1. O alta bunica a spus:

    Nimic nu se compara cu mancarurile bunicii! O stim si noi, si voi… Spor la gatit! happy

  2. eu a spus:

    arata foarte oribil,arse la margine,la mijloc alta culaore,imi pare rau dar sunt catastroficesad

  3. Retetele Bunicii a spus:

    @eu: Din pacate pentru tine … nu le-ai gustat ca sa poti simti cat de bune au fost. Dar, intr-adevar, ai dreptul la o parere happy

  4. ana a spus:

    Nu i adevarat!!arata ff bine si cred k sunt si foarte,foarte gustoase!!!!abia astept sa incerc reteta!!!

Comenteaza