Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Oua in sos de rosii (Shakshuka)

Oua in sos de rosii - ShakshukaOua in sos de rosii - ShakshukaOua in sos de rosii - ShakshukaOua in sos de rosii - ShakshukaOua in sos de rosii - ShakshukaOua in sos de rosii - ShakshukaOua in sos de rosii - ShakshukaOua in sos de rosii - ShakshukaOua in sos de rosii - ShakshukaOua in sos de rosii - ShakshukaOua in sos de rosii - ShakshukaOua in sos de rosii - ShakshukaOua in sos de rosii - ShakshukaOua in sos de rosii - Shakshuka

Reteta de Shakshuka (sau oua in sos de rosii) este una pe care am intalnit-o frecvent, atat pe siteurile de afara, cat si pe cele din Romania. Cum lui Alex ii plac atat sosurile de rosii, cat si ouale, am zis sa o incercam si noi, adaptand-o gusturilor noastre.

Ingrediente

  • 2-3 linguri cu ulei de susan
  • 5 fire de ceapa verde
  • 5 catei de usturoi
  • 2 ardei grasi
  • 5 rosii medii, decojite
  • 4 oua
  • o lingurita de busuioc uscat
  • o lingurita cu paprica
  • o legatura de patrunjel
  • sare si piper negru, dupa gust

Mod de preparare

Tocam marunt cepele verzi, usturoiul si ardeii. Pregatim aragazul si o tigaie inalta (sau un wok) in care punem uleiul de susan. Punem ceapa, amestecam si o calim 2-3 minute, pana cand devine moale. Punem usturoiul, apoi amestecam si il calim impreuna cu ceapa inca un minut. Adaugam ardeiul, amestecam, acoperim vasul cu un capac si il lasam la foc mediu 5-7 minute (atat timp cat ardeiul sa se inmoaie). Din cand in cand mai amestecam pentru a nu se prinde de fundul vasului.

Dupa ce am decojit rosiile (folosind metoda clasica, lasandu-le in apa fiarta 2-3 minute), le taiem in cubulete. In lipsa rosiilor proaspete, putem folosi o conserva cu 400 g de rosii tocate, in suc propiu, plus o lingura cu pasta de tomate.

Punem rosiile (cu tot cu zeama lasata!), condimentam cu paprica si busuioc, amestecam si lasam sa fiarba 10-15 minute tot la foc mediu. Lasam sosul de rosii, ardei si ceapa sa scada bine si din cand in cand mai amestecam in el. Condimentam cu sare si piper macinat.

Tocam marunt patrunjelul. Spargem fiecare ou separat. Cu spatele unui polonic facem o adancitura in sos, punem in polonic un ou, apoi tragem usor polonicul, lasand astfel oul in locul creat de catre polonic. Procedam la fel cu toate cele 4 oua, distribuindu-le uniform in tot sosul de rosii.

Acoperim vasul cu un capac si lasam ouale sa fiarba circa 5 minute in sosul de rosii. Cand ouale au consistenta dorita, in functie de gustul vostru, inchidem aragazul. Noua ne plac cu albusul bine facut, dar galbenusul inca moale.

Presaram deasupra verdeata si servim mancarea calda. Shakshuka este un preparat perfect pentru oricare masa a zilei!


RECOMANDAREA BUNICII

 

Reteta de Shakshuka (sau oua in sos de rosii) este una pe care am intalnit-o frecvent, atat pe siteurile de afara, cat si pe cele din Romania. Cum lui Alex ii plac atat sosurile de rosii, cat si ouale, am zis sa o incercam si noi, adaptand-o gusturilor noastre. Ingrediente 2-3 linguri cu ulei de susan 5 fire de ceapa verde 5 catei de usturoi 2 ardei grasi 5 rosii medii, decojite 4 oua o lingurita de busuioc uscat o lingurita cu paprica o legatura de patrunjel sare si piper negru, dupa gust Mod de preparare Tocam marunt cepele verzi, usturoiul si ardeii. Pregatim aragazul si o tigaie inalta (sau un wok) in care punem uleiul de susan. Punem ceapa, amestecam si o calim 2-3 minute, pana cand devine moale. Punem usturoiul, apoi amestecam si il calim impreuna cu ceapa inca un minut. Adaugam ardeiul, amestecam, acoperim vasul cu un capac si il lasam la foc mediu 5-7 minute (atat timp cat ardeiul sa se inmoaie). Din cand in cand mai amestecam pentru a nu se prinde de fundul vasului. Dupa ce am decojit rosiile (folosind metoda clasica, lasandu-le in apa fiarta 2-3 minute), le taiem in cubulete. In lipsa rosiilor proaspete, putem folosi o conserva cu 400 g de rosii tocate, in suc propiu, plus o lingura cu pasta de tomate. Punem rosiile (cu tot cu zeama lasata!), condimentam cu paprica si busuioc, amestecam si lasam sa fiarba 10-15 minute tot la foc mediu. Lasam sosul de rosii, ardei si ceapa sa scada bine si din cand in cand mai amestecam in el. Condimentam cu sare si piper macinat. Tocam marunt patrunjelul. Spargem fiecare ou separat. Cu spatele unui polonic facem o adancitura in sos, punem in polonic un ou, apoi tragem usor polonicul, lasand astfel oul in locul creat de catre polonic. Procedam la fel cu toate cele 4 oua, distribuindu-le uniform in tot sosul de rosii. Acoperim vasul cu un capac si lasam ouale sa fiarba circa 5 minute in sosul de rosii. Cand ouale au consistenta dorita, in functie de gustul vostru, inchidem aragazul. Noua ne plac cu albusul bine facut, dar galbenusul inca moale. Presaram deasupra verdeata si servim mancarea calda. Shakshuka este un preparat perfect pentru oricare masa a zilei!

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza