Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Salata orientala

salata orientala salata orientala salata orientala salata orientala salata orientala salata orientala

O reteta simpla si o salata care poate fi preparata in orice anotimp: salata orientala.

Ingrediente

  • 1/2 kg de cartofi
  • 100 ml ulei
  • 25 ml otet
  • 300 g masline fara samburi
  • un ardei gras
  • 2 cepe (verzi sau uscate, in functie de anotimp :) )
  • 4 oua
  • o legatura de marar
  • sare, piper

Mod de preparare

Se spala cartofii si se pun la fiert. Dupa ce au fiert, cartofii se taie in 8 bucati.

Cat timp se fierb cartofii, se spala si se taie ardeiul (in fasii, apoi in 2-3 parti) si ceapa (solzisori, daca e uscata). Maslinele fara samburi se taie in rondele (se pot cumpara si gata taiate, dar sunt un pic mai scumpe). Ouale se fierb pana se intaresc. Apoi se indeparteaza galbenusul, iar albusul rezultat se taie in 3-4 bucati.

Toate ingredientele se amesteca, dar cu grija, in asa fel incat cartofii sa nu se faramiteze. Se asezoneaza salata cu ulei si otet si se potriveste pentru gust cu sare si piper. La final se adauga mararul. Se poate servi pe loc sau puteti pune salata orientala la frigider si sa o serviti mai tarziu.

Foarte important: adaugati uleiul si otetul cat timp cartofii sunt calzi inca, pentru ca acestia sa poate fi patrunsi si de ulei, si de otet.


          O reteta simpla si o salata care poate fi preparata in orice anotimp: salata orientala . Ingrediente 1/2 kg de cartofi 100 ml ulei 25 ml otet 300 g masline fara samburi un ardei gras 2 cepe (verzi sau uscate, in functie de anotimp :) ) 4 oua o legatura de marar sare, piper Mod de preparare Se spala cartofii si se pun la fiert. Dupa ce au fiert, cartofii se taie in 8 bucati. Cat timp se fierb cartofii, se spala si se taie ardeiul (in fasii, apoi in 2-3 parti) si ceapa (solzisori, daca e uscata). Maslinele fara samburi se taie in rondele (se pot cumpara si gata taiate, dar sunt un pic mai scumpe). Ouale se fierb pana se intaresc. Apoi se indeparteaza galbenusul, iar albusul rezultat se taie in 3-4 bucati. Toate ingredientele se amesteca, dar cu grija, in asa fel incat cartofii sa nu se faramiteze. Se asezoneaza salata cu ulei si otet si se potriveste pentru gust cu sare si piper. La final se adauga mararul. Se poate servi pe loc sau puteti pune salata orientala la frigider si sa o serviti mai tarziu. Foarte important: adaugati uleiul si otetul cat timp cartofii sunt calzi inca, pentru ca acestia sa poate fi patrunsi si de ulei, si de otet.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

... sau formularul clasic

2 de comentarii la reteta “Salata orientala”

  1. mebubu a spus:

    cui nu ii plac maslinele si mararul ,relaxat puteti pune galbenusurile si o lingura zdravana de mustar,merge superb winking

  2. Retetele Bunicii a spus:

    winking

Comenteaza




Vodafone

Statistici / parteneriate