Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Saratele simple, cu cascaval si chimen

saratele simple, cu cascaval si chimensaratele simple, cu cascaval si chimensaratele simple, cu cascaval si chimensaratele simple, cu cascaval si chimensaratele simple, cu cascaval si chimen

Reteta de saratele simple, cu cascaval si chimen am aflat-o (cum altfel?!?) de pe WhatsApp happy Alex a dat de o veche si foarte buna prietena a lui, cu care nu se mai vazuse de un car de ani (din motive obiective). Nu am mai mancat saratele facute in casa cred de pe vremea cand eram la mama acasa, asa ca am decis sa o facem! Multumim, Omido Metalifera!

Ingrediente

  • Un pachet de unt (200 g)
  • 300 g branza telemea
  • 350 g faina
  • sare (in functie de cat de sarata e branza)
  • 100 g de cascaval
  • un ou
  • chimen

Mod de preparare

Amesteci toate ingredientele bine, pana ce amestecul nu mai e lipicios; la nevoie mai pui putina faina.
Faci o bila din acel aluat, pe care o pui frumusel in folie alimentara si o lasi pentru cel putin 3-4 ore la frigider (puteti prepara aluatul seara si sa faceti saratelele a doua zi, de exemplu).

Cand scoti bila de la frigider, o tai in doua, pentru a fi mai usor de intins.
Intinzi, pe rand, cate o foaie din fiecare bucata, o ungi cu ou batut, presari niste chimen si un pic de cascaval ras marunt.
Dai la cuptor pana se rumenesc, ies cam 4 tavi.

Pofta buna winking


RECOMANDAREA BUNICII

 

Reteta de saratele simple, cu cascaval si chimen am aflat-o (cum altfel?!?) de pe WhatsApp :) Alex a dat de o veche si foarte buna prietena a lui, cu care nu se mai vazuse de un car de ani (din motive obiective). Nu am mai mancat saratele facute in casa cred de pe vremea cand eram la mama acasa, asa ca am decis sa o facem! Multumim, Omido Metalifera! Ingrediente Un pachet de unt (200 g) 300 g branza telemea 350 g faina sare (in functie de cat de sarata e branza) 100 g de cascaval un ou chimen Mod de preparare Amesteci toate ingredientele bine, pana ce amestecul nu mai e lipicios; la nevoie mai pui putina faina. Faci o bila din acel aluat, pe care o pui frumusel in folie alimentara si o lasi pentru cel putin 3-4 ore la frigider (puteti prepara aluatul seara si sa faceti saratelele a doua zi, de exemplu). Cand scoti bila de la frigider, o tai in doua, pentru a fi mai usor de intins. Intinzi, pe rand, cate o foaie din fiecare bucata, o ungi cu ou batut, presari niste chimen si un pic de cascaval ras marunt. Dai la cuptor pana se rumenesc, ies cam 4 tavi. Pofta buna ;)

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza