Retetele Bunicii .ro

Turte cu branza dulce

Print Friendly, PDF & Email
Turte cu branza dulceTurte cu branza dulceTurte cu branza dulceTurte cu branza dulceTurte cu branza dulceTurte cu branza dulceTurte cu branza dulceTurte cu branza dulceTurte cu branza dulce

Ingrediente

  • 400 g branza dulce
  • 50 g zahar
  • 2 oua
  • o lingura de extract de vanilie
  • 30 g unt
  • 350 g faina
  • 10 g praf de copt

Mod de preparare

Amestecati bine branza dulce cu zaharul, un ou si extractul de vanilie. Turnati untul topit si amestecati din nou.

Cerneti faina peste compozitia rezultata si adaugati praful de copt, apoi amestecati bine pana ce toata faina e incorporata.

Va rezulta un aluat un pic lipicios, de aceea il veti tapeta cu un pic de faina si veti folosi sucitorul pentru a intinde aluatul. Intindeti aluatul pana ce are o grosime de 2-3 milimetri. Apoi, folosind o cana, taiati aluatul in rondele. Luati fiecare rondela si pliati-o pe jumatate, lipind apoi un pic aluatul la capat. Apoi bagati ambele degete aratatoare prin aluatul astfel pliat si trageti usor catre exterior, lipind usor aluatul la capete.

Puneti turtele obtinute in tava, pe hartie de copt. Bateti apoi un ou si ungeti fiecare turta cu el. Dati la cuptor aproximativ 20 de minute, la 180-200° C, pana ce turtele devin aurii.

Optional, puteti presara zahar pudra (impreuna cu un pic de scortisoara?) peste ele. Pofta buna!


RECOMANDAREA BUNICII

 

Ingrediente 400 g branza dulce 50 g zahar 2 oua o lingura de extract de vanilie 30 g unt 350 g faina 10 g praf de copt Mod de preparare Amestecati bine branza dulce cu zaharul, un ou si extractul de vanilie. Turnati untul topit si amestecati din nou. Cerneti faina peste compozitia rezultata si adaugati praful de copt, apoi amestecati bine pana ce toata faina e incorporata. Va rezulta un aluat un pic lipicios, de aceea il veti tapeta cu un pic de faina si veti folosi sucitorul pentru a intinde aluatul. Intindeti aluatul pana ce are o grosime de 2-3 milimetri. Apoi, folosind o cana, taiati aluatul in rondele. Luati fiecare rondela si pliati-o pe jumatate, lipind apoi un pic aluatul la capat. Apoi bagati ambele degete aratatoare prin aluatul astfel pliat si trageti usor catre exterior, lipind usor aluatul la capete. Puneti turtele obtinute in tava, pe hartie de copt. Bateti apoi un ou si ungeti fiecare turta cu el. Dati la cuptor aproximativ 20 de minute, la 180-200° C, pana ce turtele devin aurii. Optional, puteti presara zahar pudra (impreuna cu un pic de scortisoara?) peste ele. Pofta buna!

Comenteaza folosind Facebook ...

 

... sau fara Facebook




Traducere »