Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Budinca de clatite cu fructe

budinca de clatite si fructebudinca de clatite si fructebudinca de clatite si fructebudinca de clatite si fructebudinca de clatite si fructebudinca de clatite si fructebudinca de clatite si fructebudinca de clatite si fructebudinca de clatite si fructebudinca de clatite si fructebudinca de clatite si fructebudinca de clatite si fructe

Am dat deunazi peste aceasta reteta uitandu-ne pe o revista de la Kaufland. Cum clatitele, capsunele si kiwi ne plac foarte mult am decis s-o pregatim. Dureaza ceva-ceva (trebuie facute si clatitele in prealabil), insa budinca de clatite cu fructe merita tot efortul si timpul dedicat.

Ingrediente

  • 16 clatite
  • 150 g gem de capsune
  • 10 capsune mari
  • 4 kiwi
  • 250 ml smantana
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 2 linguri de unt (pentru uns vasul)

Mod de preparare

Se spala capsunele si se scot coditele. Se curata de coaja fructele de kiwi. Pastram cateva fructe pentru decor, iar pe celelalte le taiem marunt.

Ungem clatitele cu un strat subtire de gem de capsune, repartizam fructele taiate marunt si apoi rulam cu grija clatita. Se bate smantana impreuna cu galbenusurile si zaharul vanilinat, pana cand acesta din urma se dizolva.

Ungem cu unt un vas termorezistent. Asezam clatitele una langa alta, intr-un prim strat, apoi turnam jumatate din crema cu smantana. Asezam si stratul doi, transversal pe primul strat, si turnam restul de crema cu smantana.

Introducem vasul in cuptorul preincalzit, la foc mediu. Coacem budinca timp de 20-30 de minute, apoi o scoate si o lasam la racit.

Se portioneaza, se decoreaza apoi cu fructele pastrate. Se poate servi atat calda, cat si rece.


RECOMANDAREA BUNICII

 

Am dat deunazi peste aceasta reteta uitandu-ne pe o revista de la Kaufland. Cum clatitele, capsunele si kiwi ne plac foarte mult am decis s-o pregatim. Dureaza ceva-ceva (trebuie facute si clatitele in prealabil), insa budinca de clatite cu fructe merita tot efortul si timpul dedicat. Ingrediente 16 clatite 150 g gem de capsune 10 capsune mari 4 kiwi 250 ml smantana 2 galbenusuri de ou 2 plicuri zahar vanilinat 2 linguri de unt (pentru uns vasul) Mod de preparare Se spala capsunele si se scot coditele. Se curata de coaja fructele de kiwi. Pastram cateva fructe pentru decor, iar pe celelalte le taiem marunt. Ungem clatitele cu un strat subtire de gem de capsune, repartizam fructele taiate marunt si apoi rulam cu grija clatita. Se bate smantana impreuna cu galbenusurile si zaharul vanilinat, pana cand acesta din urma se dizolva. Ungem cu unt un vas termorezistent. Asezam clatitele una langa alta, intr-un prim strat, apoi turnam jumatate din crema cu smantana. Asezam si stratul doi, transversal pe primul strat, si turnam restul de crema cu smantana. Introducem vasul in cuptorul preincalzit, la foc mediu. Coacem budinca timp de 20-30 de minute, apoi o scoate si o lasam la racit. Se portioneaza, se decoreaza apoi cu fructele pastrate. Se poate servi atat calda, cat si rece.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza