Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Bulete de cascaval

Bulete de cascaval Bulete de cascaval Bulete de cascaval Bulete de cascaval Bulete de cascaval Bulete de cascaval Bulete de cascaval

Ingrediente

Mod de preparare

Reteta pentru bulete de cascaval e foarte simpla si foarte usor de executat!
Branza, cascavalul ras, ouale si praful de copt se pun intr-un vas incapator. Adaugam sare si piper in functie de gusturi si apoi amestecam bine ingredientele pana se obtinem o compozitie omogena.

Adaugam treptat cele cinci linguri de faina in compozitia pentru bulete si amestecam pana cand aceasta devine lipicioasa. Cu ajutorul mainilor umezite, modelam bulete de dimensiunea unei nuci micute. Nu este bine sa facem buletele foarte mari deoarece acestea isi vor dubla volumul in timpul prajirii.

Cel mai usor este sa modelam intai toate buletele si doar apoi sa ne apucam sa le prajim, fiindca buletele se vor praji FOARTE repede cand uleiul este incins.

Incingem uleiul si punem buletele de cascaval la prajit atunci cand acesta s-a incins bine. Nu trebuie sa punem buletele la prajit prea inghesuite, ci trebuie sa le lasam suficient loc sa creasca. Este de preferat ca buletele sa fie acoperite de ulei! Altfel se vor praji ceva mai tare, asa cum s-a intamplat la mine, fiindca atunci vor avea timp de prajire mai lung.

Daca bulete sunt acoperite de ulei, acestea se vor intoarce singure in timpul prajirii (in caz contrar, trebuie sa avem grija sa le intoarcem noi). Buletele de cascaval se prajesc foarte repede, prin urmare nu trebuie sa le lasam nesupravegheate. In momentul in care incep sa se rumeneasca, scoatem imediat buletele din ulei si le punem pe un platou tapetat cu hartie absorbanta.

Pofta buna!


RECOMANDAREA BUNICII

 

            Ingrediente 300 g cascaval 300 g branza grasa 2 oua 5-6 linguri faina 1 praf de copt sare, piper si ulei Mod de preparare Reteta pentru bulete de cascaval e foarte simpla si foarte usor de executat! Branza, cascavalul ras, ouale si praful de copt se pun intr-un vas incapator. Adaugam sare si piper in functie de gusturi si apoi amestecam bine ingredientele pana se obtinem o compozitie omogena. Adaugam treptat cele cinci linguri de faina in compozitia pentru bulete si amestecam pana cand aceasta devine lipicioasa. Cu ajutorul mainilor umezite, modelam bulete de dimensiunea unei nuci micute. Nu este bine sa facem buletele foarte mari deoarece acestea isi vor dubla volumul in timpul prajirii. Cel mai usor este sa modelam intai toate buletele si doar apoi sa ne apucam sa le prajim, fiindca buletele se vor praji FOARTE repede cand uleiul este incins. Incingem uleiul si punem buletele de cascaval la prajit atunci cand acesta s-a incins bine. Nu trebuie sa punem buletele la prajit prea inghesuite, ci trebuie sa le lasam suficient loc sa creasca. Este de preferat ca buletele sa fie acoperite de ulei! Altfel se vor praji ceva mai tare, asa cum s-a intamplat la mine, fiindca atunci vor avea timp de prajire mai lung. Daca bulete sunt acoperite de ulei, acestea se vor intoarce singure in timpul prajirii (in caz contrar, trebuie sa avem grija sa le intoarcem noi). Buletele de cascaval se prajesc foarte repede, prin urmare nu trebuie sa le lasam nesupravegheate. In momentul in care incep sa se rumeneasca, scoatem imediat buletele din ulei si le punem pe un platou tapetat cu hartie absorbanta. Pofta buna!

De asemenea v-ar putea interesa

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza