Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Lapte de pasare

lapte de pasarelapte de pasarelapte de pasarelapte de pasarelapte de pasarelapte de pasarelapte de pasarelapte de pasarelapte de pasarelapte de pasarelapte de pasare

Pentru altii venitul socrilor la ei acasa e un calvar. In cazul nostru e o placere si probabil asa va fi intotdeauna. De data aceasta am gatit cu toti lapte de pasare (o alta pofta a Madalinei din aceasta perioada happy ). Preparatul va iesi MULT mai bun daca va ajuta si bebelul din burtica mamicii lui big grin big grin big grin

Ingrediente

Mod de preparare

Se bat albusurile cu 100 g zahar pana cand se face o spuma tare. Se pune laptele pe foc impreuna cu 50 g zahar si vanilia.

Cand incepe sa fiarba laptele se ia cu o lingura din spuma de ou si se pune in lapte. Nu se pun multe, astfel incat sa ai loc pentru a le intoarce de pe o parte pe alta. Se lasa fiecare bulgaras de spuma maxim 2 minute in lapte pentru a se intari dupa care se intoarce. Se scot din lapte cu ajutorul unei spumiere si se pun intr-un castron.

Se freaca bine galbenusurile impreuna cu 50 g zahar si se adauga treptat laptele fierbinte peste ele. Se pune apoi la foc mic si amesteci incontinuu pana se ingroasa compozitia (poti amesteca impreuna cu galbenusurile si o lingura de faina, daca vrei ca laptele sa fie mai gros).

Compozitia astfel obtinuta ee toarna fierbinte peste bulgarasii din spuma. Apoi se da la rece.


RECOMANDAREA BUNICII

 

Pentru altii venitul socrilor la ei acasa e un calvar. In cazul nostru e o placere si probabil asa va fi intotdeauna. De data aceasta am gatit cu toti lapte de pasare (o alta pofta a Madalinei din aceasta perioada :) ). Preparatul va iesi MULT mai bun daca va ajuta si bebelul din burtica mamicii lui :D :D :D Ingrediente 1,5 l lapte 200 g zahar baton de vanilie (sau esenta de vanilie) 6 oua optionala: 1 lingura de faina Mod de preparare Se bat albusurile cu 100 g zahar pana cand se face o spuma tare. Se pune laptele pe foc impreuna cu 50 g zahar si vanilia. Cand incepe sa fiarba laptele se ia cu o lingura din spuma de ou si se pune in lapte. Nu se pun multe, astfel incat sa ai loc pentru a le intoarce de pe o parte pe alta. Se lasa fiecare bulgaras de spuma maxim 2 minute in lapte pentru a se intari dupa care se intoarce. Se scot din lapte cu ajutorul unei spumiere si se pun intr-un castron. Se freaca bine galbenusurile impreuna cu 50 g zahar si se adauga treptat laptele fierbinte peste ele. Se pune apoi la foc mic si amesteci incontinuu pana se ingroasa compozitia (poti amesteca impreuna cu galbenusurile si o lingura de faina, daca vrei ca laptele sa fie mai gros). Compozitia astfel obtinuta ee toarna fierbinte peste bulgarasii din spuma. Apoi se da la rece.

De asemenea v-ar putea interesa

Comenteaza folosind Facebook ...

 

... sau formularul clasic

2 de comentarii la reteta “Lapte de pasare”

  1. wtf?! a spus:

    Care-i faza cu poza din dreapta sus?

  2. Retetele Bunicii a spus:

    Faza e ca sotia mea, Madalina, era insarcinata atunci happy

Comenteaza