Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Aperitive, Retete internationale

Cartofi noi cu bacon si cascaval (sau camembert) topit

Reteta de cartofi noi cu bacon si cascaval (sau camembert) topit a fost descoperita ieri de Madalina. Aseara am incercat, asa cum ne-am priceput, sa o facem. N-a iesit exact cum ne-am dorit, dar…

Peste, Retete internationale, Retete pentru diabetici, Salate

Somon cu maioneza si tarhon

Somonul se gaseste in comert pe toata durata anului, astfel ca il puteti gati oricand. Preparatul poate fi servit cald sau rece, cu o salata din diferite frunze, mazare tucara sau fasole verde…

Peste

Plachie de cod

Plachia e o mancare la cuptor, cu un sos gros, pregatit in nenumarate variante in intreaga Grecie, dar si in Romania. Aceasta reteta pastreaza intregul gust al Mediteranei dat de ardei, rosii,…

Carne, Vita

Frigarui de vita cu ceapa

Sosul puternic aromat (care este folosit pentru aceste frigarui de vita cu ceapa), preparat din mustar de Dijon, sos Worcestershire si otet de vin rosu, fragezeste cubuletele de carne prajite…

Retete internationale, Retete pentru diabetici, Salate

Salata cu pepene, feta si portocale

Clasicul antreu de pepene galben cu sunca de Parma a fost transformat aici intr-o salata tentanta printr-un adaos de branza feta, rosii cherry, castravete si portocale. Se serveste la pranz,…

Mancaruri din legume, Retete pentru diabetici

Legume coapte cu verdeturi

Folositi aceasta reteta atat ca un ghid pentru coacerea unui singur tip de legume, cum sunt cartofii sau napii, cat si pentru a face o delicioasa garnitura din radacinoase diverse. Serviti legumele…

Ciorbe / supe, Mancaruri din legume, Retete pentru diabetici

Supa de ciuperci cu crutoane

Un amestec de ciuperci de padure proaspete este excelent pentru o supa rapida, dandu-i un gust cu adevarat special. ln loc sa fie ingrosata sau pasata, servirea ei ca o supa subtire permite ca gustul…

Retete internationale, Salate

Salata calda de cartofi cu carnati

Lancashire este o branza englezeasca, sfaramicioasa, preparata din lapte de vaca, de culoare galbuie. In functie de perioada de maturare poate fi mai putin sarata (6-8 saptamani) sau mai sarata…

Garnituri, Mancaruri din legume

Dovlecei cu lamaie

Sarea marina este obtinuta prin evaporarea apei de mare. Continutul sau de minerale ii confera un gust diferit de cel al sarii de masa, care este clorura de sodiu pura. Ingrediente 500 g dovlecei…

Mancaruri din legume

Crema de pastarnac si mere

Pastarnacul este o leguma radacinoasa, inrudita cu morcovul, dar este alb-galbui si mult mai aromat. Pana la aducerea cartofului din Lumea Noua in secolul al XVI-lea, cel care i-a tinut locul…

Retete internationale, Salate

Salata greceasca

Rosiile cherry (care sunt folosite in salata greceasca) sunt niste rosii mici, fiind precursorul salbatic al rosiilor obisnuite. Sunt de obicei mai dulci decat rosiile normale. Ingrediente…