Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Ciorba de legume cu piept de pui

ciorba de legume cu piept de pui ciorba de legume cu piept de pui ciorba de legume cu piept de pui ciorba de legume cu piept de pui

Azi a venit randul unei retete pe care Mada o prepara foarte des: ciorba de legume cu piept de pui. Este foarte usor de preparat si este foarte buna!

Ingrediente

  • 1/2 de piept de pui
  • 2 morcovi
  • o radacina de patrunjel
  • o ceapa
  • 3 cartofi
  • 3-4 linguri de ulei
  • 2 l de apa
  • sare, piper (dupa gust)
  • (optional: zeama de lamaie – dupa gust)
  • patrunjel verde (eu n-am avut verde, asa ca am pus din cel congelat de Mada)

Mod de preparare

Pentru inceput curatam cartofii, morcovii si ceapa. Pieptul de pui il taiam cubulete, iar morcovii si radacina de patrunjel le taiem in cubulete/rondele. Cartofii ii taiem tot cubulete, dar ceva mai mari. Ceapa o taiem solzisori.

Intr-o cratita punem uleiul si ceapa. Calim ceapa 2-3 minute dupa care adaugam carnea, morcovii, radacina de patrunjel si cartofii. Le inabusim aproximativ 5 minute la foc mic. Adaugam cei 2 l de apa, sarea si piperul si o lasam sa fiarba la foc mic.

Cand incepe sa fiarba, luam spuma cu ajutorul unei palete. Dupa ce ciorba si, implicit, legumele s-au fiert, am acrit-o cu zeama de la 1/2 de lamaie. Se serveste calda.

(Daca doresti poti sa adaugi si smantana in aceasta ciorba. Eu nu pun, pentru ca mie imi place fara smantana big grin )


      Azi a venit randul unei retete pe care Mada o prepara foarte des: ciorba de legume cu piept de pui . Este foarte usor de preparat si este foarte buna! Ingrediente 1/2 de piept de pui 2 morcovi o radacina de patrunjel o ceapa 3 cartofi 3-4 linguri de ulei 2 l de apa sare, piper (dupa gust) (optional: zeama de lamaie - dupa gust) patrunjel verde (eu n-am avut verde, asa ca am pus din cel congelat de Mada) Mod de preparare Pentru inceput curatam cartofii, morcovii si ceapa. Pieptul de pui il taiam cubulete, iar morcovii si radacina de patrunjel le taiem in cubulete/rondele. Cartofii ii taiem tot cubulete, dar ceva mai mari. Ceapa o taiem solzisori. Intr-o cratita punem uleiul si ceapa. Calim ceapa 2-3 minute dupa care adaugam carnea, morcovii, radacina de patrunjel si cartofii. Le inabusim aproximativ 5 minute la foc mic. Adaugam cei 2 l de apa, sarea si piperul si o lasam sa fiarba la foc mic. Cand incepe sa fiarba, luam spuma cu ajutorul unei palete. Dupa ce ciorba si, implicit, legumele s-au fiert, am acrit-o cu zeama de la 1/2 de lamaie. Se serveste calda. (Daca doresti poti sa adaugi si smantana in aceasta ciorba. Eu nu pun, pentru ca mie imi place fara smantana :D )

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza




Vodafone

Statistici / parteneriate