Reteta de fursecuri (ajustata de noi) a fost luata de la Michelle, iar glazura de la roberta24. Ce-a iesit, vedeti in poze :)
Ingrediente
- 2 oua
- 10 linguri apa
- 200 ml ulei
- 120 g zahar
- 1 lingurita rasa praf de copt
- coaja de lamaie
- esenta de vanilie si de migdale
- 3 linguri nuca de cocos
- 320 g faina
- 200 g ciocolata
Mod de preparare
Amestecam ouale cu apa, la care adugam zaharul, esentele de vanilie si coaja de lamaie, mixam foarte bine. In timp ce mixam adaugam uleiul. Apoi punem faina amestecata cu praful de copt si cele 3 linguri de nuca de cocos.
Aluatul obtinut nu este nici lichid, dar nici tare, cat sa stea pe lingura. Cu mainile unse cu putin ulei, formam din aluat bilute de aproximativ 3 cm diametru, pe care le asezam la distanta pe hartia de copt, fiindca fursecurile vor creste.
Le coacem in cuptorul preincalzit la foc mic pana devin aurii la suprafata. Cand fursecurile s-au racit se pun la topit, in baie de aburi, 200 g ciocolata cu 3 linguri de ulei si se glazureaza fursecurile.