Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Galuste cu prune

galuste cu prunegaluste cu prunegaluste cu prunegaluste cu prunegaluste cu prunegaluste cu prunegaluste cu prunegaluste cu prunegaluste cu prune

De cand era Alex mic copil mama lui i-a pregatit galuste cu prune. Cam cand avea 10 ani, Alex a mancat ca Haplea 10-15 galuste si i s-a facut rau. De atunci, pana acum 5-6 ani, nu a mai putut manca galuste cu prune; i se facea rau chiar numai cand le vedea. Zilele trecute Mada s-a gandit sa i le prepare pentru prima data. Si au iesit numa’ bune big grin

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 1 kg de prune
  • 2 oua
  • 200 g de faina
  • 100 g de pesmet
  • 100 g de unt
  • 100 g de zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • scortisoara

Mod de preparare

Se fierb cartofii cu tot cu coaja dupa care se lasa pentru a se raci. Apoi se curata de coaja si se dau prin masina de tocat. Se adauga ouale, faina si sarea.

Se intinde o foaie subtire care se imparte in patratele egale. Prunele se spala si apoi se taie in jumatate, dupa care se presara scortisoara macinata in fiecare jumatate de pruna in parte. Se pune cate o jumatate de pruna pe cate un patratel, iar apoi se face cate o galusca.

Se pune o oala cu apa (plus un praf de sare) la fiert. Cand apa clocoteste se lasa focul mic si se pune prima galusca pentru a vedea daca se rupe sau nu aluatul atunci cand aceasta se fierbe. Daca se rupe, atunci se mai pune faina. Daca totul este ok se pun si celelalte galuste rand pe rand. Stiti ca galustele sunt fierte atunci cand acestea se ridica la suprafata apei.

Untul se topeste si se adauga pesmentul. Apoi se caleste amestecul pana cand pesmentul devine auriu. Dupa ce acest amestec se raceste se pun galustele si se tavalesc prin el. Se servesc reci, simple sau impreuna cu zahar.

AVETI MARE GRIJA! Va spun din experienta proprie: daca mancati galustele calde este posibil sa vi se faca rau.


RECOMANDAREA BUNICII

 

De cand era Alex mic copil mama lui i-a pregatit galuste cu prune . Cam cand avea 10 ani, Alex a mancat ca Haplea 10-15 galuste si i s-a facut rau. De atunci, pana acum 5-6 ani, nu a mai putut manca galuste cu prune; i se facea rau chiar numai cand le vedea. Zilele trecute Mada s-a gandit sa i le prepare pentru prima data. Si au iesit numa' bune :D Ingrediente 1 kg de cartofi 1 kg de prune 2 oua 200 g de faina 100 g de pesmet 100 g de unt 100 g de zahar 1/2 lingurita de sare scortisoara Mod de preparare Se fierb cartofii cu tot cu coaja dupa care se lasa pentru a se raci. Apoi se curata de coaja si se dau prin masina de tocat. Se adauga ouale, faina si sarea. Se intinde o foaie subtire care se imparte in patratele egale. Prunele se spala si apoi se taie in jumatate, dupa care se presara scortisoara macinata in fiecare jumatate de pruna in parte. Se pune cate o jumatate de pruna pe cate un patratel, iar apoi se face cate o galusca. Se pune o oala cu apa (plus un praf de sare) la fiert. Cand apa clocoteste se lasa focul mic si se pune prima galusca pentru a vedea daca se rupe sau nu aluatul atunci cand aceasta se fierbe. Daca se rupe, atunci se mai pune faina. Daca totul este ok se pun si celelalte galuste rand pe rand. Stiti ca galustele sunt fierte atunci cand acestea se ridica la suprafata apei. Untul se topeste si se adauga pesmentul. Apoi se caleste amestecul pana cand pesmentul devine auriu. Dupa ce acest amestec se raceste se pun galustele si se tavalesc prin el. Se servesc reci, simple sau impreuna cu zahar. AVETI MARE GRIJA! Va spun din experienta proprie: daca mancati galustele calde este posibil sa vi se faca rau.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza