Print Friendly, PDF & Email
gogosari in otetgogosari in otetgogosari in otetgogosari in otetgogosari in otetgogosari in otetgogosari in otet

Reteta asta de gogosari in otet o am de la mama. Tin minte ca abia asteptam sa vina iarna pentru a desface un borcan :D

Ingrediente

  • 8 kg gogosari
  • 8 litri de apa
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri sare
  • 1 l otet
  • 3-4 foi de dafin
  • 50g piper boabe
  • 1/2 kg hrean
  • o conopida
  • o telina
  • o ramurica + cateva frunze de visin

Mod de preparare

Gogosarii se curata si se taie in 4 (sau dupa cum doreste fiecare).
Telina se curata, se spala si se taie rondele. Conopida se desface in bucati si se spala bine. Hreanul se curata si se taie in felii de marimea unui deget.

Se aseaza in borcan in ordinea dorita de fiecare. Noi punem intai frunze de visin si de telina, apoi conopida, telina feliata si gogosarii, iar la sfarsit strecuram hreanul – de-aia se taie in felii de marimea unui deget ;)

Se prepara o saramura din otet, apa, zahar, sare, piper, foi de dafin. Aceasta se pune la fiert, iar cand este aproape de punctul de a clocoti se ia de pe foc. Se toarna saramura fierbinte in borcane, apoi se lasa pana se raceste saramura. Se inchid bine borcanele, sau se pune deasupra celofan (daca borcanul nu are capac).

 

RECOMANDAREA BUNICII: APARATUL PENTRU CLATITE DE LA RUSSELL HOBBS

 

RECOMANDAREA BUNICII: PRODUSELE Kfea