Print Friendly, PDF & Email
gogosigogosigogosigogosigogosi

Aseara ni s-a facut pofta de gogosi! Am cautat pret de vreo 2 minute si-am gasit o reteta de gogosi, denumite de catre miha (utilizator al bucataras.ro), Gogosi ineluse. Aratau foarte bine in pozele de pe site asa ca le-am facut si noi! ;)

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 50 ml lapte
  • 50 g unt
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie si rom
  • un varf de cutit cu sare

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un vas. Apoi se adauga drojdia dizolvata in lapte caldut indulcit cu jumatate din cantitatea de zahar. Lasam putin pana ce faina incepe sa se umfle.

Ouale se bat bine cu praful de sare si cu restul de zahar si se toarna peste faina. Se adauga esentele si incepem sa framantam pana ce coca incepe sa se desprinda de pe peretii vasului. La final adaugam treptat untul topit. Se lasa la dospit aproximativ 2 ore.

Masa se presara cu faina pentru a nu se lipi aluatul. Se intinde o foaie nu foarte groasa si se taie din ea formele dorite. Apoi se coc in uleiul bine incins. Dupa ce se scot si s-au scurs de ulei, se tavalesc prin zahar pudra.

Minunate, Miha, intr-adevar! Multumiri pentru un desert copios! :)

 

RECOMANDAREA BUNICII: APARATUL PENTRU CLATITE DE LA RUSSELL HOBBS

 

RECOMANDAREA BUNICII: PRODUSELE Kfea