Print Friendly, PDF & Email
Tort cu zmeuraTort cu zmeuraTort cu zmeuraTort cu zmeuraTort cu zmeuraTort cu zmeuraTort cu zmeuraTort cu zmeuraTort cu zmeura

Ingrediente

Blat

  • 8 linguri cu zahar
  • 8 linguri cu faina
  • 8 oua

Crema + decorare

  • 1 pachet de frisca de la Dr. Oetker
  • 1 intaritor de frisca
  • 1 compot de ananas (feliat)
  • ~ 500g de zmeura
  • 1 pachet de zahar vanilat
  • 150ml de lapte

Mod de preparare

Blat

Se separa galbenusurile de albusuri, apoi albusurile se bat spuma tare cu mixerul. Se adauga galbenusurile si zaharul si se bat la viteza maxima pana amestecul isi dubleaza volumul si obtinem o crema spumoasa. Adaugam faina treptat si amestecam invartind lingura pana se incorporeaza toata faina. Apoi punem blatul intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.

Crema + decorare

Se taie baltul in 3 parti egale (vezi imaginile) apoi se insiropeaza folosind un amestec din sucul de la compotul de ananas + zaharul vanilat. Daca nu este suficient de insiropat (fiecare cu gustul lui :) ) atunci puteti face un amestec din 100 ml de apa, zahar vanilat (eventual esenta de rom) si 50g de zahar ars.

Se face apoi crema folosind plicul de frisca de la Dr. Oetker si intaritorul de frisca. Zmeura se adauga in 3/4 din compozitie dupa ce frisca este gata.

Se ung cele doua „felii” inferioare ale blatului folosind cate 1/2 din crema obtinuta anterior, apoi se unesc cele 3 parti pentru a forma tortul. Se orneaza apoi tortul cu 1/4 de frisca ramasa si se decoreaza folosing zmeura / ananas.

PS: Sar’na Mada pentru tort :)

 

RECOMANDAREA BUNICII: APARATUL PENTRU CLATITE DE LA RUSSELL HOBBS

 

RECOMANDAREA BUNICII: PRODUSELE Kfea