Print Friendly, PDF & Email
Banana FosterBanana FosterBanana FosterBanana FosterBanana FosterBanana FosterBanana Foster

Uitandu-ne impreuna, intr-una din serile trecute, la Discovery Travel & Living, am vazut un nene care a preparat acest minunat si usor de gatit desert. Prin urmare l-am facut si noi! Iata ce a iesit.

Ingrediente

  • 250 g zahar
  • 1 baton de vanilie
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura smantana
  • un praf de scortisoara
  • 6 banane
  • lichior de banane (sau orice alt lichior)
  • rom (sau coniac)
  • 3-6 linguri cu inghetata

Mod de preparare

Noi am gandit aceasta reteta pentru 3 portii. Pentru o cantitate mai mare … multiplicati ;)

Se pune zaharul in tigaie. Cand este aproape caramelizat de tot, se adauga scortisoara, batonul de vanilie. Se mai fierbe un pic pana ce se caramelizeaza tot zaharul si se pun EXACT in aceasta ordine: untul, smantana, lichiorul si romul.

Bananele se curata si se taie in 4 sau in 8 (ca in cazul nostru), apoi se pun in sosul din tigaie. Se lasa pret de 15-20 de secunde, apoi se scot. Se pune deasupra lor sosul ramas si se servesc fierbinti alaturi de inghetata.

Nu ne-a iesit atat de aratoasa ca la televizor, dar va putem garanta ca e delicioasa si FFF dulce.

Sfaturi

Cum se pune batonul de vanilie – se scoate interiorul batonului de vanilie si se arunca impreuna cu acesta in tigaie; la final cand sosul e gata se da la o parte partea ~ lemnoasa a vaniliei.

De ce trebuie pastrata acea ordine? Fiindca daca puneti, sa zicem, lichiorul sau romul imediat ce zaharul s-a caramelizat complet, acesta din urma se va intari bocna si-apoi degeaba mai puneti smantana sau untul :)

 

RECOMANDAREA BUNICII: APARATUL PENTRU CLATITE DE LA RUSSELL HOBBS

 

RECOMANDAREA BUNICII: PRODUSELE Kfea