Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Salata cu porumb si grau integral

Boabele de grau au un gust distinct, dulce, si o textura usor elastica. In aceasta reteta sunt amestecate cu porumb dulce, fript la grill, nuci prajite in cuptor si legume crocante, toate intr-un dressing parfumat, de portocale. Este o salata hranitoare si destul de substantiala ca sa fie mancata ca fel principal, bine echilibrat.

Salata cu porumb si grau integral

Ingrediente salata

  • 300 g grau integral prefiert
  • o foaie de dafin
  • 2 stiuleti de porumb
  • 1/2 lingura ulei de floarea-soarelui
  • 75 g nuci sfaramate
  • un ardei gras rosu, taiat fasii
  • 115 g ciuperci feliate
  • 1/2 castravete taiat bucatele
  • o lingura menta proaspata, tocata
  • un ou fiert tare, taiat rondele
  • sare si piper
  • menta proaspata, pentru ornat

Ingrediente dressing de nuci si portocale

  • o lingurita mustar Dijon
  • 1/2 lingurita coaja de portocala, rasa foarte fin
  • o lingura suc de portocala
  • o lingura ulei de floarea-soarelui
  • o lingura ulei de nuca

Mod de preparare

Se pun 900 ml de apa intr-o oala si se dau in clocot. Se adauga boabele de grau si foaia de dafin. Se fierb incet 15-20 de minute, pana ce graul este fraged si tot lichidul a fost absorbit. Se arunca foaia de dafin si se pune graul intr-un castron mare.

Cat timp se fierbe graul, se incalzeste grillul, la moderat-tare. Se ung uniform stiuletii de porumb cu ulei de floarea-soarelui, apoi se asaza pe gratarul cuptorului. Se coc circa 10 minute, intorcandu-i frecvent, pana ce boabele sunt fragede si incep sa se rumeneasca. Se pun deoparte si se lasa sa se raceasca putin.

In acest timp, se pun nucile pe o tava de copt. Se prajesc sub grill 2-3 minute, sau pana se rumenesc putin, intorcandu-le frecvent, caci se pot arde cu usurinta.

Cand porumbul este indeajuns de rece ca sa poata fi manuit, se taie boabele de pe cocean cu un cutit ascutit. Se adauga boabele de porumb la graul din castron.

Pentru a prepara dressingul, se amesteca mustarul, coaja si sucul de portocala, uleiul de floarea-soarelui si cel de nuca. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Se stropeste amestecul de boabe din castron cu dressingul si apoi se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca.

Se adauga in castron ardeiul gras, ciupercutele, castravetele, menta si nucile prajite si se amesteca cu grija. Se gusta si se potriveste de sare si piper, daca este nevoie. Se serveste salata la temperatura camerei, garnisita cu feliute de ou si fire de menta.


RECOMANDAREA BUNICII

 

Boabele de grau au un gust distinct, dulce, si o textura usor elastica. In aceasta reteta sunt amestecate cu porumb dulce, fript la grill, nuci prajite in cuptor si legume crocante, toate intr-un dressing parfumat, de portocale. Este o salata hranitoare si destul de substantiala ca sa fie mancata ca fel principal, bine echilibrat. Ingrediente salata 300 g grau integral prefiert o foaie de dafin 2 stiuleti de porumb 1/2 lingura ulei de floarea-soarelui 75 g nuci sfaramate un ardei gras rosu, taiat fasii 115 g ciuperci feliate 1/2 castravete taiat bucatele o lingura menta proaspata, tocata un ou fiert tare, taiat rondele sare si piper menta proaspata, pentru ornat Ingrediente dressing de nuci si portocale o lingurita mustar Dijon 1/2 lingurita coaja de portocala, rasa foarte fin o lingura suc de portocala o lingura ulei de floarea-soarelui o lingura ulei de nuca Mod de preparare Se pun 900 ml de apa intr-o oala si se dau in clocot. Se adauga boabele de grau si foaia de dafin. Se fierb incet 15-20 de minute, pana ce graul este fraged si tot lichidul a fost absorbit. Se arunca foaia de dafin si se pune graul intr-un castron mare. Cat timp se fierbe graul, se incalzeste grillul, la moderat-tare. Se ung uniform stiuletii de porumb cu ulei de floarea-soarelui, apoi se asaza pe gratarul cuptorului. Se coc circa 10 minute, intorcandu-i frecvent, pana ce boabele sunt fragede si incep sa se rumeneasca. Se pun deoparte si se lasa sa se raceasca putin. In acest timp, se pun nucile pe o tava de copt. Se prajesc sub grill 2-3 minute, sau pana se rumenesc putin, intorcandu-le frecvent, caci se pot arde cu usurinta. Cand porumbul este indeajuns de rece ca sa poata fi manuit, se taie boabele de pe cocean cu un cutit ascutit. Se adauga boabele de porumb la graul din castron. Pentru a prepara dressingul, se amesteca mustarul, coaja si sucul de portocala, uleiul de floarea-soarelui si cel de nuca. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Se stropeste amestecul de boabe din castron cu dressingul si apoi se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca. Se adauga in castron ardeiul gras, ciupercutele, castravetele, menta si nucile prajite si se amesteca cu grija. Se gusta si se potriveste de sare si piper, daca este nevoie. Se serveste salata la temperatura camerei, garnisita cu feliute de ou si fire de menta.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza