Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Ciorba de loboda

ciorba de loboda ciorba de loboda

Ieri dupa-amiaza, cand am trecut prin piata, am zarit o batranica avand loboda de vanzare. Mi-a plouat in gura instantaneu, numai gandindu-ma la ce gust are o ciorba de loboda. Asa ca am cumparat cele trebuincioase si am pornit la atac happy

Ingrediente

  • 5 legaturi de loboda
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • 3-4 linguri de ulei
  • 2 oua
  • 200 ml de iaurt (sau chefir, smantana)
  • 1,5 l de apa
  • sare, piper (dupa gust)
  • o legatura de leustean
  • (optional: zeama de lamaie sau otet, atunci cand mancati, dupa gust)

Mod de preparare

Spalam bine fiecare frunza de loboda in parte si, in cazul in care folosim loboda rosie, o lasam cateva minute in apa rece (pentru ca loboda sa-si mai lase din culoare). Dupa aceea scoatem loboda din apa si o tocam cat sa nu fie prea mare.

Punem la incins cateva linguri de ulei si adaugam ceapa tocata marunt, ardeiul gras taiat in cubulete mici si morcovul dat pe razatoare. Le lasam la calit cateva minute. Amestecam bine, dupa care turnam apa si saram + piperam ciorba (aici pune fiecare dupa cum ii place).

Lasam ciorba la fiert pentru aproximativ 20 de minute la foc mediu. Trebuie sa avem grija ca morcovul, ceapa si ardeiul gras sa fie suficient de fierte, deoarece loboda fierbe foarte repede.

ATENTIE! Loboda se pune intotdeauna la final, pentru o culoare rosu intens. Deci se fierbe totul inainte, inafara de lobodă, pe care o tocam si o adaugam in ciorba la final pentru maxim 5 minute. Loboda fiarta mai mult de 5 minute isi pierde toata culoarea si devine o simpla verdeata. (multumim Daniela Ursu pentru atentionare)

Spargem oul intr-un vas si turnam cei 200 ml de iaurt. Amestecam foarte bine, apoi adaugam treptat zeama din ciorba de loboda pana cand amestecul de ou si iaurt ajunge la temperatura ciorbei. Pentru a nu se coagula oul, in tot acest timp, nu uitam sa amestecam. Atunci cand ciorba de loboda este gata, oprim focul si adaugam compozitia de iaurt si ou. La final tocam marunt legatura de leustean si o amestecam in ciorba de loboda.

PS: n-am prea multe imagini deoarece imi era atat de pofta si am facut asa de repede ciorba, incat n-am mai apucat sa fac poze laughing


  Ieri dupa-amiaza, cand am trecut prin piata, am zarit o batranica avand loboda de vanzare. Mi-a plouat in gura instantaneu, numai gandindu-ma la ce gust are o ciorba de loboda. Asa ca am cumparat cele trebuincioase si am pornit la atac :) Ingrediente 5 legaturi de loboda 2 morcovi o ceapa un ardei gras 3-4 linguri de ulei 2 oua 200 ml de iaurt (sau chefir, smantana) 1,5 l de apa sare, piper (dupa gust) o legatura de leustean (optional: zeama de lamaie sau otet, atunci cand mancati, dupa gust) Mod de preparare Spalam bine fiecare frunza de loboda in parte si, in cazul in care folosim loboda rosie, o lasam cateva minute in apa rece (pentru ca loboda sa-si mai lase din culoare). Dupa aceea scoatem loboda din apa si o tocam cat sa nu fie prea mare. Punem la incins cateva linguri de ulei si adaugam ceapa tocata marunt, ardeiul gras taiat in cubulete mici si morcovul dat pe razatoare. Le lasam la calit cateva minute. Amestecam bine, dupa care turnam apa si saram + piperam ciorba (aici pune fiecare dupa cum ii place). Lasam ciorba la fiert pentru aproximativ 20 de minute la foc mediu. Trebuie sa avem grija ca morcovul, ceapa si ardeiul gras sa fie suficient de fierte, deoarece loboda fierbe foarte repede. ATENTIE! Loboda se pune intotdeauna la final, pentru o culoare rosu intens. Deci se fierbe totul inainte, inafara de lobodă, pe care o tocam si o adaugam in ciorba la final pentru maxim 5 minute. Loboda fiarta mai mult de 5 minute isi pierde toata culoarea si devine o simpla verdeata. (multumim Daniela Ursu pentru atentionare ) Spargem oul intr-un vas si turnam cei 200 ml de iaurt. Amestecam foarte bine, apoi adaugam treptat zeama din ciorba de loboda pana cand amestecul de ou si iaurt ajunge la temperatura ciorbei. Pentru a nu se coagula oul, in tot acest timp, nu uitam sa amestecam. Atunci cand ciorba de loboda este gata, oprim focul si adaugam compozitia de iaurt si ou. La final tocam marunt legatura de leustean si o amestecam in ciorba de loboda. PS: n-am prea multe imagini deoarece imi era atat de pofta si am facut asa de repede ciorba, incat n-am mai apucat sa fac poze :))

Comenteaza folosind Facebook ...

 

... sau formularul clasic

7 de comentarii la reteta “Ciorba de loboda”

  1. Andrei a spus:

    Am folosit azi reteta si a iesit o ciorba foarte buna. Va multumesc.

  2. Retetele Bunicii a spus:

    Si noi iti multumim pentru apreciere winking

  3. elleny a spus:

    Da. Este exact ” ca la mama acasa”.

  4. roxana a spus:

    Super buna!

  5. Daniela Ursu a spus:

    Loboda se pune intotdeauna la final, pentru o culoare roşu intens. Deci se fierbe totul inainte, inafara de lobodă, pe care o tocăm si o adaugam in ciorba la final pentru maxim 5 minute. Loboda fiarta mai mult de 5 minute îsi pierde toată culoarea si devine o simplă verdeață. ☺

  6. Retetele Bunicii a spus:

    Ne cerem scuze, probabil ca nu am fost suficient de clari in exprimare. „Trebuie sa avem grija ca si morcovul, ceapa si ardeiul gras sa fie suficient de fierte, deoarece loboda fierbe foarte repede.”, vom modifica happy

  7. serj a spus:

    daca tot e primavara eu folosesc ceapa verde,nitel pastarnac sa iasa mai dulce,patrunjel si marar pa langa leustean,bors de putina,si numaidecat urechiuse(galustele din faina si ou,formate cu varful lingurii)

Comenteaza