Retetele Bunicii .ro

Pasca fara aluat

Pasca fara aluatPasca fara aluatPasca fara aluatPasca fara aluatPasca fara aluatPasca fara aluatPasca fara aluatPasca fara aluat

Desi Pastele tocmai a trecut, va prezentam astazi reteta de pasca fara aluat. A fost descoperita de mama lui Alex acum cativa ani, iar de atunci o facem in fiecare an. Vechea reteta (cea cu aluat) nu era la fel de gustoasa si nici la fel de usor de facut. Ramanea mai mereu coca dupa ce branza dulce era mancata big grin

Ingrediente

  • 1 kg branza dulce
  • 300g zahar pudra
  • 1 p marga
  • coaja de la o lamaie
  • 250 g stafide
  • 1 praf de copt stins
  • 8 oua
  • faina cat cuprinde

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Apoi se adauga galbenusurile unul cate unul.
Se toarna margarina topita si racita un pic. Se amesteca bine dupa care se pun branza, stafidele, coaja de lamaie si praful de copt stins in prealabil in lapte.

Se adauga faina pana se obtine o compozitie cu consistenta unei smantani groase.
Se unge o tava cu ulei, se tapeteaza cu faina si se pune compozitia (se poate pune hartie de copt in tava).

Se lasa la cuptor 30-45 de minute. Apoi se scoate si se lasa la racit pentru a fi usor de scos din tava.

Foloseste contul tau de retea sociala ...

 

Comenteaza




Statistici / parteneriat


Toate retetele sunt pe Petitchef