Retetele Bunicii .ro

Prajitura Krantz

Prajitura KrantzPrajitura KrantzPrajitura KrantzPrajitura KrantzPrajitura KrantzPrajitura KrantzPrajitura KrantzPrajitura KrantzPrajitura KrantzPrajitura KrantzPrajitura Krantz

Acum 2-3 saptamani prietena noastra, Simona, a executat o prajitura delicioasa. Am planuit acum cateva zile ca vineri sa mearga Mada pe la ea si sa execute din nou prajiturica. A iesit o minunatie de prajitura, denumita Prajitura Krantz de catre Simona, datorita nucilor pralinate care sunt crocante. Daca nu ar dura atat de mult pana o faci va jur ca n-ar avea nici un cusur happy

Ingrediente

  • 3 linguri faina
  • 9 oua
  • 300 g unt
  • 400 g nuci (sau alune, fistic, migdale)
  • 3 plicuri cu zahar vanilat
  • 500 g zahar
  • 50 ml ulei (pentru uns tava)
  • sare

Mod de preparare

1. Foile

Se prepara 3 foi. Pentru o foaie se pun: 3 albusuri batute cu un praf de sare pana se intareste un pic compozitia, apoi se adauga o lingura rasa cu faina, 100 g de zahar in ploaie si 100 g de nuci macinate.

Se ia o tava si se unge cu ulei, peste care se pune hartie de copt (care la randul ei a fost unsa foarte bine cu ulei) si se pune compozitia. Se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de 15-20 de minute pana ce foaia capata o tenta aurie. Se scoate foaia si se lasa la racit fara a fi dezlipita de pe hartie.

Se repeta aceeasi procedura de inca 2 ori pentru celelalte 2 foi.

2. Nucile (sau alune, fistic, migdale) pralinate

Se ia o tigaie si se pralineaza 100 g de nuci cu 50-75 g de zahar. Se iau de pe foc si se lasa la racit, dupa care se macina.

3. Crema

Se amesteca cele 9 galbenusuri cu 150 g de zahar, 3 plicuri de zahar vanilat si se amesteca pana ce se incorporeaza tot zaharul. Apoi se pune recipientul la bain-marie (baie cu aburi) si se amesteca circa 20 de minute pana capata o consistenta cremoasa (vezi poza). Apoi se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei.

Cand s-a racit se pun cele 300 g de unt si se incorporeaza cu mixerul pana ce nu mai sunt cocoloase.

Crema se pune intre si peste foi, apoi se adauga nucile pralinate. Se lasa 1-2 ore pana ce foile se inmoaie de la crema si abia apoi se serveste.

PS -> Simona, acum 15 minute pe Y Mess: „Vreau sa multumesc familiei care m-a sprijinit, prietenilor … aaa, stai ca nu e Oscar” rolling on the floor

Foloseste contul tau de retea sociala ...

 


... sau formularul clasic de comentarii

10 comentarii la “Prajitura Krantz”

  1. lucia a spus:

    Hi, eu am incercat reteta asta dar nu am putut deslipi hartia de pe foi – poti sa imi spui ce am facut rau? – Eu nu stiu prea bine sa scriu romaneste dar sper sa ma intelegi ? happy Am uns si tava si hirtia dar tot nu am putut sa o deslipesc…multumesc – eu stau in chicago si tot ma uit la retete romensti ca imi plac mult

  2. Retetele Bunicii a spus:

    Lucia o voi intreba zilele astea pe Simona si iti raspund winking

  3. Simona a spus:

    Buna, Lucia! Intradevar, foile sunt foarte sensibile si trebuiesc manevrate cu mare grija pt ca sunt casante. Eu ung foarte bine hartia cu ulei si pe o parte si pe cealalta si dupa ce le scot din cuptor, las foile sa se raceasca inainte de a le dezlipi de pe hartie. Folosesc un cutit lung cu lama lata sa dezlipesc in zonele in care e lipita foaia mai tare…in rest, nu am alte secrete happy Sper sa te fi ajutat si ma bucur ca iti place prajiturica krantz! happy

  4. cirease liliana a spus:

    va rog frumos sa spuneti si dimensiunea tavii.

  5. Retetele Bunicii a spus:

    @Liliana: este o tava de cuptor clasica, normala.

  6. Kendellyn a spus:

    Buna Lucia, sper sa-ti fiu de ajutor pentru a deslipi usor foile de pe tava coace foile pe dosul tavii si prima data unge dosul tavii cu unt si pudreaza cu faina nu se vor mai lipi niciodata, eu asa coc tot timpul si nu am avut probleme niciodata, sper sa-ti fie de folos sfatul meu

  7. Marta a spus:

    Buna.Am incercat si eu reteta,dar,sincer,imi pare rau.N-am putut dezlipi hartia de pe fundul foilor si ,mai ales,foile ies ft. ft. sfaramicioase.Pacat de ingredientele pe care le-am folosit.Am fost nevoita sa caut o alta reteta de blaturi.Imi pare rau.Ganditi-va bine inainte de a incerca reteta.Succes.Chiar si crema este ft. putina.

  8. Retetele Bunicii a spus:

    Marta, ne pare rau ca nu ti-a iesit DIN PRIMA prajitura. Dupa cum poti vedea si din poze, este posibil. Persevereaza happy

  9. marina a spus:

    azi am incercat si eu prajitura,nu am avut nici o problema cu foile[le-am lasat sa se raceasca cu hartia pe ele si apoi foarte usor s-a dezlipit],super prajiturica,multumim mult!

  10. sorana a spus:

    Ce dimensiune are tava?

Comenteaza




Statistici / parteneriat


Toate retetele sunt pe Petitchef