Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Baclava

BaclavaBaclavaBaclavaBaclavaBaclavaBaclavaBaclavaBaclavaBaclava

Reteta de baclava o avem de la mama lui Alex, ea facand insa sarailie, adica varianta rulata a baclavalei winking Sarailia este, pana la urma, o baclava, dar cu alt aspect.

Ingrediente

Pentru baclava

  • un pachet de foi de placinta
  • un pachet de unt
  • 3 linguri de scortisoara macinata
  • 3 linguri de cardamom macinat
  • 500 g nuci macinate (le puteti pune si combinate cu fistic si alune)
  • 100 g zahar
  • ulei de porumb (DOAR daca nu va ajunge untul)

Pentru sirop

Mod de preparare

Incercati, pe cat posibil, sa va alegeti tava pe dimensiunea foilor de placinta. Daca insa nu aveti, nu-i problema, taiati in asa fel foile incat sa cuprindeti tava pe care o aveti. Important este sa aveti cantitati egale de foi dedesubt si deasupra compozitiei.

Se marunteste nuca si se amesteca impreuna cu scortisoara macinata, cardamomul macinat si 100 g de zahar.

Se topeste untul, apoi se unge tava. Se pun apoi jumatate din foi, una cate una, ungand INTOTDEAUNA fiecare foaie pusa. Se pune apoi amestecul de nuca, scortisoara, cardamom si zahar si se niveleaza.

Deasupra amestecului se pune cealalta jumatate din foile de placinta, una cate una, repetand procedeul. Dupa ce ati pus ultima foaie de placinta, o ungeti si pe ea bine cu unt (sau cu un pic de ulei de porumb, daca nu v-a ajuns untul). Apoi, daca este cazul, cu ajutorul unui cutit, impreunati marginile foilor in asa fel incat acestea sa nu iasa din tava.

Dati tava la cuptorul preincalzit si o lasati, la foc mediu, timp de 20-30 de minute, pana cand foile de deasupra sunt rumenite bine. Inainte de a scoate tava de la cuptor pregatiti siropul, care trebuie sa fie INCINS atunci cand scoateti tava de la cuptor.

Scoateti tava si turnati tot siropul deasupra (ideal ar fi ca siropul sa cuprinda in intregime baclavaua, pana sus). Lasati apoi tava deoparte, pret de 2-3 ore, cat sa se imbibe bine baclavaua cu sirop.


Reteta de baclava o avem de la mama lui Alex, ea facand insa sarailie, adica varianta rulata a baclavalei ;) Sarailia este, pana la urma, o baclava, dar cu alt aspect. Ingrediente Pentru baclava un pachet de foi de placinta un pachet de unt 3 linguri de scortisoara macinata 3 linguri de cardamom macinat 500 g nuci macinate (le puteti pune si combinate cu fistic si alune) 100 g zahar ulei de porumb (DOAR daca nu va ajunge untul) Pentru sirop 500 ml apa 300 g zahar 2 linguri de esenta de vanilie (sau 2 pachete de zahar vanilinat) 2 linguri de rom (sau o lingura de esenta de rom) Mod de preparare Incercati, pe cat posibil, sa va alegeti tava pe dimensiunea foilor de placinta. Daca insa nu aveti, nu-i problema, taiati in asa fel foile incat sa cuprindeti tava pe care o aveti. Important este sa aveti cantitati egale de foi dedesubt si deasupra compozitiei. Se marunteste nuca si se amesteca impreuna cu scortisoara macinata, cardamomul macinat si 100 g de zahar. Se topeste untul, apoi se unge tava. Se pun apoi jumatate din foi, una cate una, ungand INTOTDEAUNA fiecare foaie pusa. Se pune apoi amestecul de nuca, scortisoara, cardamom si zahar si se niveleaza. Deasupra amestecului se pune cealalta jumatate din foile de placinta, una cate una, repetand procedeul. Dupa ce ati pus ultima foaie de placinta, o ungeti si pe ea bine cu unt (sau cu un pic de ulei de porumb, daca nu v-a ajuns untul). Apoi, daca este cazul, cu ajutorul unui cutit, impreunati marginile foilor in asa fel incat acestea sa nu iasa din tava. Dati tava la cuptorul preincalzit si o lasati, la foc mediu, timp de 20-30 de minute, pana cand foile de deasupra sunt rumenite bine. Inainte de a scoate tava de la cuptor pregatiti siropul, care trebuie sa fie INCINS atunci cand scoateti tava de la cuptor. Scoateti tava si turnati tot siropul deasupra (ideal ar fi ca siropul sa cuprinda in intregime baclavaua, pana sus). Lasati apoi tava deoparte, pret de 2-3 ore, cat sa se imbibe bine baclavaua cu sirop.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza




Vodafone

Statistici / parteneriate