Print Friendly, PDF & Email
Branzoaice poale-n brauBranzoaice poale-n brauBranzoaice poale-n brauBranzoaice poale-n brauBranzoaice poale-n brauBranzoaice poale-n brauBranzoaice poale-n brauBranzoaice poale-n brauBranzoaice poale-n brau

Ingrediente

Pentru aluat

  • un kg faina
  • 2 oua
  • o lingura zahar
  • 7 g drojdie uscata
  • 400 ml lapte
  • 100 g unt (sau ulei, sau untura)
  • un praf de sare
  • 2 linguri extract de vanilie

Pentru umplutura

  • un kg branza dulce sau urda, bine scurse (sau orice fel de branza aveti acasa si va place)
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g stafide, fructe confiate (eu am pus merisoare)
  • o lingura extract de vanilie
  • Optional: 2 linguri de gris

Pentru uns

  • un ou
  • o lingura lapte

Mod de preparare

Faina se cerne, apoi se amesteca si drojdia. Laptele, untul, extractulde vanilie si zaharul se pun pe foc, se incalzesc pana se topesc zaharul si untul, dar sa nu fie fierbinte.

Se toarna peste faina, se adauga sarea si oul si se framanta (daca este nevoie, din cand in cand se unge mana cu ulei). Nu se pune tot laptele de la inceput, se toarna treptat. Se netezeste aluatul si se acopera cu un servet curat si se lasa la dospit circa o ora, pana isi dubleaza volumul.

Branza se amesteca cu ouale, lingura de extract de vanilie, zaharul, stafidele sau fructele confiate – daca este prea moale, se adauga 2 linguri de gris, pentru a nu curge din branzoaice.

Dupa ce a dospit, aluatul se imparte in bucati egale, se intind cu mana sau cu sucitorul, uns cu ulei, se pun in mijloc 2 linguri cu branza si apoi se impacheteaza sub forma de plic.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se lasa 15-20 de minute sa creasca, se ung cu ou si se dau la copt, la 180-200 °C, pana se rumenesc bine.

Pofta buna!

 

RECOMANDAREA BUNICII: APARATUL PENTRU CLATITE DE LA RUSSELL HOBBS

 

RECOMANDAREA BUNICII: PRODUSELE Kfea