Print Friendly, PDF & Email
caramele la microundecaramele la microundecaramele la microundecaramele la microunde

Nu facem reteta de caramele la microunde de foarte mult timp, dar va putem spune ca sunt delicioase! Odata ce sunt taiate in patratele, caramelele sunt maleabile, tocmai de aceea noi le tinem la frigider. Cu ajutorul acestei retete ies aproximativ 70 de caramele de 2 cm x 2 cm.

Ingrediente

  • jumatate de pachet de unt
  • o cana de zahar alb
  • o cana de zahar brun
  • o cana de sirop concentrat de artar
  • jumatate de lingurita de sare
  • o cana de lapte condensat

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele intr-un castron/bol mare, special pentru microunde (amestecul va face, la un moment dat, bule fierbinti; asigurati-va ca exista suficient spatiu in castron!).

Apoi se dau la cuptorul cu microunde, setat pe putere mare, circa 10-12 minute, amestecand la fiecare 2 minute.
Se scoate si se toarna intr-o tava unsa superficial cu unt si se lasa sa se raceasca complet. Se taie in patrate mici de circa 2 cm x 2 cm.
Daca se doreste, se pot stropi cu ciocolata sau cu sare de mare.

Nota: Acest amestec devine foarte fierbinte, dupa ce a stat in cuptorul cu microunde! Asigura-te ca nu exista copii pe langa tine, atunci cand o prepari.

 

RECOMANDAREA BUNICII: APARATUL PENTRU CLATITE DE LA RUSSELL HOBBS

 

RECOMANDAREA BUNICII: PRODUSELE Kfea