Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Chec cu scortisoara si stafide

Acest chec din lapte si fructe se poate servi fie ca atare, fie uns cu putina miere sau gem. Daca vreti sa il prajiti usor, pentru micul dejun, aroma calda a scortisoarei va fi o placere!

chec cu scortisoara si stafide

Ingrediente

  • 450 g faina integrala
  • o lingurita de sare
  • 2 lingurite de scortisoara macinata
  • un pachet cu drojdie uscata (circa 7 g)
  • 115 g stafide
  • 45 g zahar tos
  • 55 g unt
  • 240 ml (+ o lingura pentru glazura) lapte semidegresat
  • 1 ou batut

Mod de preparare

Se unge, apoi se pudreaza cu putina faina o forma de copt de 900 g. Se cern faina, sarea si scortisoara intr-un castron mare, aruncand reziduurile din sita. Se adauga drojdia, stafidele si zaharul si se face o adancitura in centrul gramezii create.

Se incalzesc lent untul si laptele intr-o cratita, pana ce untul se topeste iar mixtura e calduta. Se toarna in adancitura si se adauga oul batut. Se amesteca pana la obtinerea unui aluat moale.

Se rastoarna coca pe o suprafata pudrata cu putina faina si se framanta 10 minute sau pana cand devine elastica si moale. Se introduce in forma de copt. Se acopera cu folie alimentara, unsa cu putin ulei, sau cu un prosop de bucatarie, apoi se lasa la crescut, la cald, circa 1 ora sau pana ce isi dubleaza volumul.

Se incalzeste cuptorul la 220 °C. Se unge checul cu lapte, pentru glazurare. Se coace aproximativ 30 de minute.

ATENTIE: Daca pare ca se rumeneste prea repede, se acopera cu folie de aluminiu spre sfarsitul perioadei de coacere.

Se rastoarna pe un gratar metalic si se lasa sa se raceasca.
Checul poate fi pastrat 2-3 zile, invelit in folie alimentara.


Acest chec din lapte si fructe se poate servi fie ca atare, fie uns cu putina miere sau gem. Daca vreti sa il prajiti usor, pentru micul dejun, aroma calda a scortisoarei va fi o placere! Ingrediente 450 g faina integrala o lingurita de sare 2 lingurite de scortisoara macinata un pachet cu drojdie uscata (circa 7 g) 115 g stafide 45 g zahar tos 55 g unt 240 ml (+ o lingura pentru glazura) lapte semidegresat 1 ou batut Mod de preparare Se unge, apoi se pudreaza cu putina faina o forma de copt de 900 g. Se cern faina, sarea si scortisoara intr-un castron mare, aruncand reziduurile din sita. Se adauga drojdia, stafidele si zaharul si se face o adancitura in centrul gramezii create. Se incalzesc lent untul si laptele intr-o cratita, pana ce untul se topeste iar mixtura e calduta. Se toarna in adancitura si se adauga oul batut. Se amesteca pana la obtinerea unui aluat moale. Se rastoarna coca pe o suprafata pudrata cu putina faina si se framanta 10 minute sau pana cand devine elastica si moale. Se introduce in forma de copt. Se acopera cu folie alimentara, unsa cu putin ulei, sau cu un prosop de bucatarie, apoi se lasa la crescut, la cald, circa 1 ora sau pana ce isi dubleaza volumul. Se incalzeste cuptorul la 220 °C. Se unge checul cu lapte, pentru glazurare. Se coace aproximativ 30 de minute. ATENTIE: Daca pare ca se rumeneste prea repede, se acopera cu folie de aluminiu spre sfarsitul perioadei de coacere. Se rastoarna pe un gratar metalic si se lasa sa se raceasca. Checul poate fi pastrat 2-3 zile, invelit in folie alimentara.

De asemenea v-ar putea interesa

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza




Vodafone

Statistici / parteneriate