Ingrediente
- 400 g orez
- 2 oua
- 100 ml apa
- 300 g pepene rosu
- 3 linguri zahar
- 4 g drojdie uscata
- 100 g merisoare (sau stafide)
Mod de preparare
Puneti orezul intr-un bol cu apa, curatati-l si lasati-l la inmuiat 6 ore. Dupa acest timp, orezul va fi inmuiat bine si se va umfla.
Taiati pepenele rosu in cuburi. Puneti-l in blender, alaturi de orezul scurs bine de apa, zahar si oua. Mixati pana obtineti o pasta curgatoare. Adaugati acestei paste drojdia uscata si amestecati bine. Acoperiti vasul cu folie alimentara si lasati-l aluatul sa fermenteze pana ce isi dubleaza marimea.
Dupa ce amestecul a fermentat amestecati cu o lingura de lemn pana ce bulele de aer dispar din compozitie. Turnati pasta intr-o forma de tort cu pereti detasabili, pe care ati uns-o in prealabil cu ulei. Presarati deasupra merisoare / stafide.
Puneti apoi forma de tort pe un suport, intr-o oala mare, in care este apa (vezi imaginile). Acoperiti oala cu un capac si lasati focul mic, timp de 35-40 de minute, pana ce checul este gata.
Pofta buna!