Ingrediente
- o cana de zahar
- o jumatate de cana de ulei
- o cana de apa
- 2 cani de faina
- un plic de zahar vanilat
- un praf de copt
- 2 linguri de cacao neagra
- 2 linguri de dulceata (sau de gem)
Mod de preparare
Reteta este pentru UN CHEC si nu conteaza ce cana folositi, atat timp cat folositi aceeasi tip de cana pentru intreaga reteta.
Punem intr-un castron apa, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si faina. Mixam apoi pana obtinem o compozitie omogena. Impartim compozitia in doua parti egale. In una din ele punem cacao si dulceata (sau gem) si omogenizam.
Intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt punem cele 2 compozitii, alternandu-le.
Dam la cuptor la foc mediu, pentru circa 45 de minute, pana suprafata checului devine ferma si apar crapaturi. Se face si proba cu scobitoarea, pentru a fi siguri ca este copt.
Pofta buna!