Print Friendly, PDF & Email
chec Doinachec Doinachec Doinachec Doinachec Doina

Alex are reteta pentru acest chec de la doctorita stomatolog, pe care o cheama (?) … ati ghicit, Doina :) Extrem de simplu, foarte gustos si se face FARA praf de copt. „Un desert foarte fin”, exact asa cum spune doamna Doina.

Ingrediente

  • 400 g unt
  • 400 g zahar
  • 400 g faina
  • 8 oua
  • un pachet de zahar vanilinat (sau o lingura de extract natural de vanilie)
  • o lingurita esenta de rom (sau o lingura de rom)
  • o lingura de cacao
  • 100-150 g de fructe mici confiate (sau coaja de lamaie si de portocala)

Mod de preparare

Se lasa untul afara din frigider pana devine moale, pentru a putea fi prelucrat. Apoi se mixeaza untul si zaharul, pana ce zaharul este incorporat complet.
Se adauga ouale, unul cate unul si se mixeaza in continuare.
Se adauga esentele si, in cele din urma, faina, mixand pana ce se obtine o compozitie destul de batoasa.
La final se arunca in coca si frutele confiate.

Se ung doua tavi cu unt sau se pun folii pentru coacere, asa cum am facut noi.
Se lasa de-o parte circa o treime din compozitie si se adauga cacao. Se toarna jumatate din ambele compozitii in fiecare tava.
Se dau tavile la cuptor pret de 10 minute la foc mic, apoi inca 25-30 de minute la foc mediu.

Chec "Doina" (FĂRĂ praf de copt!) - Rețetele Bunicii

 

RECOMANDAREA BUNICII: APARATUL PENTRU CLATITE DE LA RUSSELL HOBBS

 

RECOMANDAREA BUNICII: PRODUSELE Kfea