Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Chec galez

Checul traditional galez este preparat din faina, unt (sau untura), oua, zahar si stafide. Are forma circulara, cu diametrul de 4-6 cm si gros de 2 cm sau mai mult. Se mananca pudrat cu zahar, atat cald, cat si rece.

Chec galez

Ingrediente

  • 100 g unt sarat, la temperatura camerei
  • 85 g zahar tos
  • 3 oua mari
  • 175 g faina care creste singura
  • 50 g stafide aurii
  • 1 lingura lapte

Pentru topping

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 190 °C. Se unge cu unt o forma de copt rotunda, cu fund detasabil, de 20 cm diametru, si se captuseste cu hartie pentru copt.

Folosind un mixer electric, se bate restul de unt cu zaharul tos, intr-un castron, pana se face pufos. Se adauga ouale, unul cate unul, apoi se incorporeaza faina. Se adauga stafidele si laptele si se amesteca bine. Se toarna mixtura in forma de copt. Se coace checul pe raftul din centrul cuptorului, 15-20 de minute, pana creste frumos, ferm si auriu.

Pentru toppingul aromat, se pune untul intr-un castron, impreuna cu zaharul brun si cu scortisoara, si se amesteca bine de tot.

Cand checul este gata, se scoate din cuptor si se unge cu unt pe partea superioara. Se lasa checul sa stea pana ce se topeste untul, apoi se scoate din forma, se taie felii si se serveste.


Checul traditional galez este preparat din faina, unt (sau untura), oua, zahar si stafide. Are forma circulara, cu diametrul de 4-6 cm si gros de 2 cm sau mai mult. Se mananca pudrat cu zahar, atat cald, cat si rece. Ingrediente 100 g unt sarat, la temperatura camerei 85 g zahar tos 3 oua mari 175 g faina care creste singura 50 g stafide aurii 1 lingura lapte Pentru topping 40 g unt sarat, la temperatura camerei 2 linguri zahar brun 112 lingurita scortisoara macinata Mod de preparare Se incinge cuptorul la 190 °C. Se unge cu unt o forma de copt rotunda, cu fund detasabil, de 20 cm diametru, si se captuseste cu hartie pentru copt. Folosind un mixer electric, se bate restul de unt cu zaharul tos, intr-un castron, pana se face pufos. Se adauga ouale, unul cate unul, apoi se incorporeaza faina. Se adauga stafidele si laptele si se amesteca bine. Se toarna mixtura in forma de copt. Se coace checul pe raftul din centrul cuptorului, 15-20 de minute, pana creste frumos, ferm si auriu. Pentru toppingul aromat, se pune untul intr-un castron, impreuna cu zaharul brun si cu scortisoara, si se amesteca bine de tot. Cand checul este gata, se scoate din cuptor si se unge cu unt pe partea superioara. Se lasa checul sa stea pana ce se topeste untul, apoi se scoate din forma, se taie felii si se serveste.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza




Vodafone

Statistici / parteneriate