Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Ciupercute din bezea

Un desert perfect, extrem de dulce, din bezea, pentru a carui pregatire aveti nevoie de mai mult de o ora.

Ciupercute din bezea

Ingrediente

  • albusurile de la 2 oua mari
  • 1/4 lingurita sare de lamaie
  • 1/8 lingurita sare
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 50 g ciocolata menaj, tocata mare
  • 1/4 cana pudra de cacao

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 120 °C. Se tapeteaza cu hartie pergament doua tavi de prajituri.

Intr-un castron mare se bat spuma albusurile, sarea de lamaie si sarea, cu mixerul la viteza medie. Cu mixerul la viteza maxima, se adauga treptat zaharul, amestecand pana spuma se intareste si face creste lucioase.

Se pune compozitia intr-un cornet cu sprit neted de 1 cm. Se storc in tavi bezele rotunde de 4 cm si inalte cam de 2 cm, la distanta de 5 cm. Se storc si conuri de 2 cm, care sa semene cu piciorusele ciupercilor, tot la distanta de 5 cm.

Se coc 50-60 min. sau pana se usuca si fac crusta, schimband locul tavilor la jumatatea timpului. Se scot cu tot cu hartie pe gratar.

Se topeste ciocolata la bain-marie. Cu un cutit ascutit, se face o mica scobitura in baza ciupercutelor. Se umple cu ciocolata, se lipeste cate o codita. Se mai lasa ciupercutele pe hartia pergament, cu palaria in jos, inca 10 min. Se pudreaza cu cacao.


Un desert perfect, extrem de dulce, din bezea, pentru a carui pregatire aveti nevoie de mai mult de o ora. Ingrediente albusurile de la 2 oua mari 1/4 lingurita sare de lamaie 1/8 lingurita sare 1/2 cana zahar pudra 50 g ciocolata menaj, tocata mare 1/4 cana pudra de cacao Mod de preparare Se incinge cuptorul la 120 °C. Se tapeteaza cu hartie pergament doua tavi de prajituri. Intr-un castron mare se bat spuma albusurile, sarea de lamaie si sarea, cu mixerul la viteza medie. Cu mixerul la viteza maxima, se adauga treptat zaharul, amestecand pana spuma se intareste si face creste lucioase. Se pune compozitia intr-un cornet cu sprit neted de 1 cm. Se storc in tavi bezele rotunde de 4 cm si inalte cam de 2 cm, la distanta de 5 cm. Se storc si conuri de 2 cm, care sa semene cu piciorusele ciupercilor, tot la distanta de 5 cm. Se coc 50-60 min. sau pana se usuca si fac crusta, schimband locul tavilor la jumatatea timpului. Se scot cu tot cu hartie pe gratar. Se topeste ciocolata la bain-marie. Cu un cutit ascutit, se face o mica scobitura in baza ciupercutelor. Se umple cu ciocolata, se lipeste cate o codita. Se mai lasa ciupercutele pe hartia pergament, cu palaria in jos, inca 10 min. Se pudreaza cu cacao.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza