Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Clatite cu banane

clatite cu bananeclatite cu bananeclatite cu bananeclatite cu bananeclatite cu banane

A dat Mada pe Facebook un videoclip cu o reteta pentru clatite cu banane. Mi-a facut pofta, asa ca m-am mobilizat si am facut happy

Ingrediente

  • 4 banane
  • 4 oua
  • o lingurita de scortisoara macinata
  • un plic de zahar vanilinat
  • sirop de artar (atat cat doriti)
  • ulei (pentru ungerea tigaii)

Mod de preparare

Decojim bananele, apoi le punem in blender, impreuna cu ouale sparte, scortisoara macinata si zaharul vanilinat.
Mixam pana cand obtinem o compozitie omogena, dar nu foarte lichida, deci nu exagerati cu timpul de mixare.

Daca nu aveti blender puteti pasa bananele cu ajutorul unei furculite sau a unui pisator din lemn pentru usturoi – asa cum am facut eu – apoi amestecati totul intr-un bol.

Punem tigaia pe foc si asteptam pana ce aceasta se incinge. Apoi tamponam usor tigaia cu un servetel usor imbibat in ulei (aveti grija sa nu va frigeti!).
Potrivim focul la intensitate minima si, cu ajutorul unui polonic, punem compozitia in tigaie – impartiti in asa fel compozitia, incat sa iasa 4 clatite.

Lasam clatita acolo timp de 30 de secunde. Apoi o intoarcem pe partea cealalta inca 30 de secunde.
O scoatem pe o farfurie, punem deasupra sirop de artar si o papam happy


A dat Mada pe Facebook un videoclip cu o reteta pentru clatite cu banane. Mi-a facut pofta, asa ca m-am mobilizat si am facut :) Ingrediente 4 banane 4 oua o lingurita de scortisoara macinata un plic de zahar vanilinat sirop de artar (atat cat doriti) ulei (pentru ungerea tigaii) Mod de preparare Decojim bananele, apoi le punem in blender, impreuna cu ouale sparte, scortisoara macinata si zaharul vanilinat. Mixam pana cand obtinem o compozitie omogena, dar nu foarte lichida, deci nu exagerati cu timpul de mixare. Daca nu aveti blender puteti pasa bananele cu ajutorul unei furculite sau a unui pisator din lemn pentru usturoi - asa cum am facut eu - apoi amestecati totul intr-un bol. Punem tigaia pe foc si asteptam pana ce aceasta se incinge. Apoi tamponam usor tigaia cu un servetel usor imbibat in ulei (aveti grija sa nu va frigeti!). Potrivim focul la intensitate minima si, cu ajutorul unui polonic, punem compozitia in tigaie - impartiti in asa fel compozitia, incat sa iasa 4 clatite. Lasam clatita acolo timp de 30 de secunde. Apoi o intoarcem pe partea cealalta inca 30 de secunde. O scoatem pe o farfurie, punem deasupra sirop de artar si o papam :)

De asemenea v-ar putea interesa

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza