Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Clatite marocane (baghrir)

clatite marocane - baghrirclatite marocane - baghrirclatite marocane - baghrirclatite marocane - baghrirclatite marocane - baghrirclatite marocane - baghrir

Clatitele marocane (baghrir) se mai numesc si clatitele cu o 1000 de gauri. Asta datorita bulelor formate (din cauza prafului de copt si a bicarbonatului folosit), care in final se sparg si se coc, ramanand doar niste gauri.

Ingrediente

  • 200 g de faina
  • 200 g gris de grau
  • 500 ml apa
  • un ou
  • o lingura de bicarbonat de sodiu
  • un plic de praf de copt
  • un plic de drojdie praf (7g)
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • o lingura de zahar
  • o lingurita de sare

Mod de preparare

Intr-un bol amestecati (folosind mixerul, pana se omogenizeaza compozitia) faina, grisul, apa, oul, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul de sodiu si sarea.

Dupa ce s-au omogenizat, adaugati praful de copt si drojdia si amestecati pana sunt incorporate complet. Lasati la dospit timp de jumatate de ora, inainte de a incepe sa coaceti aluatul.

Pentru copt folositi o tigaie antiaderenta si ajustati compozitia pe care o puneti in tigaie in functie de marimea polonicului si a tigaii pe care o folositi, in asa fel incat compozitia sa nu ajunga pana la marginea tigaii. Pentru reusi acest lucru e important sa puneti aluatul in mijlocul tigaii si sa lasati aluatul sa se intinda singur, putand scutura tigaia, daca acest lucru va ajuta.

Coaceti la foc mediu clatita, pe o parte, pret de 15-20 de secunde. Practic, pana ce bulele formate initial se sparg si se coc. Desi se spune ca clatitele se coc pe o singura parte si se lasa la racit inainte sa se puna una peste alta (pentru a nu se lipi una de alta), noi am copt clatitele si pe partea cealalta, dar doar timp de 5 secunde. Numai bine pentru a nu se mai lipi una de alta winking

In mod traditional, se servesc cu o mixtura de unt si miere, alaturi de ceai de menta. Noi am inlocuit mixtura cu un gem de caise (poate fi de orice fel va place) si ceaiul, cu laptele happy Pofta buna!


Clatitele marocane (baghrir) se mai numesc si clatitele cu o 1000 de gauri. Asta datorita bulelor formate (din cauza prafului de copt si a bicarbonatului folosit), care in final se sparg si se coc, ramanand doar niste gauri. Ingrediente 200 g de faina 200 g gris de grau 500 ml apa un ou o lingura de bicarbonat de sodiu un plic de praf de copt un plic de drojdie praf (7g) 2 plicuri de zahar vanilat o lingura de zahar o lingurita de sare Mod de preparare Intr-un bol amestecati (folosind mixerul, pana se omogenizeaza compozitia) faina, grisul, apa, oul, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul de sodiu si sarea. Dupa ce s-au omogenizat, adaugati praful de copt si drojdia si amestecati pana sunt incorporate complet. Lasati la dospit timp de jumatate de ora, inainte de a incepe sa coaceti aluatul. Pentru copt folositi o tigaie antiaderenta si ajustati compozitia pe care o puneti in tigaie in functie de marimea polonicului si a tigaii pe care o folositi, in asa fel incat compozitia sa nu ajunga pana la marginea tigaii. Pentru reusi acest lucru e important sa puneti aluatul in mijlocul tigaii si sa lasati aluatul sa se intinda singur, putand scutura tigaia, daca acest lucru va ajuta. Coaceti la foc mediu clatita, pe o parte, pret de 15-20 de secunde. Practic, pana ce bulele formate initial se sparg si se coc. Desi se spune ca clatitele se coc pe o singura parte si se lasa la racit inainte sa se puna una peste alta (pentru a nu se lipi una de alta), noi am copt clatitele si pe partea cealalta, dar doar timp de 5 secunde. Numai bine pentru a nu se mai lipi una de alta ;) In mod traditional, se servesc cu o mixtura de unt si miere, alaturi de ceai de menta. Noi am inlocuit mixtura cu un gem de caise (poate fi de orice fel va place) si ceaiul, cu laptele :) Pofta buna!

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza