Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Clatite scotiene

Aceste clatite sunt usor de facut, distractive si perfecte pentru ceai, sau pot reprezenta un simplu desert. Sunt de-a dreptul irezistibile atunci cand se servesc cu smantana si cu fructe de padure dulci, suculente.

Clatite scotiene

Ingrediente

  • 125 g faina cu agent de crestere
  • 2 lingurite de zahar tos
  • un ou batut
  • o lingura de unt topit
  • 150 ml lapte semidegresat
  • 4 lingurite de ulei de floarea-soarelui

Pentru servit

  • 100 g afine
  • o lingurita de miere
  • 100 g zmeura
  • 200 g smantana

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron, impreuna cu zaharul. Se face o adancitura in centru si se adauga oul, untul topit si putin lapte. Se amesteca, incorporand lent faina in lichid. Se adauga treptat si restul de lapte, ca sa se obtina un aluat omogen.

Se incalzeste putin, in cuptor, un vas nu foarte adanc. Se stinge cuptorul si se captuseste vasul cu un prosop (pentru a pastra calde clatitele facute). Se incinge o tigaie mare, avand fundul greu, la foc moderat, si se unge cu o lingurita de ulei.

Folosind o lingura, se toarna aluatul cu varful ei (nu pe partea laterala), ca sa se obtina clatite netede si rotunde. In functie de dimensiunea tigaii, ar trebui sa faceti 4-6 clatite o data, dar asigurati-va ca ati lasat spatiu intre ele, pentru a le putea intoarce usor. Prajiti-le circa 2 minute sau pana ce se incheaga, iar la suprafata lor incep sa apara mici bule; clatitele trebuie sa fie brune-aurii dedesubt.

Cu ajutorul unei spatule, se intorc clatitele si se prajesc alte 1-2 minute sau pana cand se rumenesc si pe cealalta parte. Se transfera in vasul pregatit anterior, se invelesc in prosop si se pastreaza calde, cat timp gatiti si restul de clatite. Se unge tigaia cu o lingurita de ulei inaintea fiecarei serii de clatite.

Se pun intr-un castron afinele si mierea. Se adauga zmeura, apoi se sfarama usor fructele, lasandu-le intregi pe unele dintre ele. Se servesc clatitele calde, alaturi de fructele indulcite si de smantana.


RECOMANDAREA BUNICII

 

Aceste clatite sunt usor de facut, distractive si perfecte pentru ceai, sau pot reprezenta un simplu desert. Sunt de-a dreptul irezistibile atunci cand se servesc cu smantana si cu fructe de padure dulci, suculente. Ingrediente 125 g faina cu agent de crestere 2 lingurite de zahar tos un ou batut o lingura de unt topit 150 ml lapte semidegresat 4 lingurite de ulei de floarea-soarelui Pentru servit 100 g afine o lingurita de miere 100 g zmeura 200 g smantana Mod de preparare Se pune faina intr-un castron, impreuna cu zaharul. Se face o adancitura in centru si se adauga oul, untul topit si putin lapte. Se amesteca, incorporand lent faina in lichid. Se adauga treptat si restul de lapte, ca sa se obtina un aluat omogen. Se incalzeste putin, in cuptor, un vas nu foarte adanc. Se stinge cuptorul si se captuseste vasul cu un prosop (pentru a pastra calde clatitele facute). Se incinge o tigaie mare, avand fundul greu, la foc moderat, si se unge cu o lingurita de ulei. Folosind o lingura, se toarna aluatul cu varful ei (nu pe partea laterala), ca sa se obtina clatite netede si rotunde. In functie de dimensiunea tigaii, ar trebui sa faceti 4-6 clatite o data, dar asigurati-va ca ati lasat spatiu intre ele, pentru a le putea intoarce usor. Prajiti-le circa 2 minute sau pana ce se incheaga, iar la suprafata lor incep sa apara mici bule; clatitele trebuie sa fie brune-aurii dedesubt. Cu ajutorul unei spatule, se intorc clatitele si se prajesc alte 1-2 minute sau pana cand se rumenesc si pe cealalta parte. Se transfera in vasul pregatit anterior, se invelesc in prosop si se pastreaza calde, cat timp gatiti si restul de clatite. Se unge tigaia cu o lingurita de ulei inaintea fiecarei serii de clatite. Se pun intr-un castron afinele si mierea. Se adauga zmeura, apoi se sfarama usor fructele, lasandu-le intregi pe unele dintre ele. Se servesc clatitele calde, alaturi de fructele indulcite si de smantana.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza