Retetele Bunicii .ro

Clatite simple, pufoase si fragede

Print Friendly, PDF & Email
clatite simple, pufoase si fragedeclatite simple, pufoase si fragedeclatite simple, pufoase si fragedeclatite simple, pufoase si fragedeclatite simple, pufoase si fragedeclatite simple, pufoase si fragede

Ingrediente

  • 6 oua
  • 300 ml lapte
  • 300 ml apa minerala gazoasa
  • 1 praf de sare
  • 400 g faina
  • 100 g unt topit (sau ulei)
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura extract de vanilie

Mod de preparare

Se sparg ouale intr-un castron, se adauga sarea si se bat impreuna 1-2 minute. Se adauga laptele si apa minerala peste oua, aromele, se amesteca, apoi se adauga untul si zaharul. Acum se pune si faina, in ploaie si se amesteca foarte bine cu mixerul, ca sa nu ramana cocoloase.

Se lasa aluatul deoparte 20 de minute, acoperit. In timpul acesta, totul se omogenizeaza, va face bule micute si nu va avea deloc cocoloase.

Se amesteca din nou, de data aceasta cu un tel, si se pun la copt. Inainte de prima clatita, se unge tigaia (desi e antiaderenta) cu putin unt sau ulei, apoi nu se mai pune deloc, se toarna aluatul direct in tigaie. Se coc la foc mic si, cand incep sa se rumeneasca pe margine, se-ntorc.

Pofta buna!


RECOMANDAREA BUNICII

 

Ingrediente 6 oua 300 ml lapte 300 ml apa minerala gazoasa 1 praf de sare 400 g faina 100 g unt topit (sau ulei) 3 linguri de zahar 1 lingura extract de vanilie RECOMANDAREA BUNICII: APARAT PENTRU CLATITE Mod de preparare Se sparg ouale intr-un castron, se adauga sarea si se bat impreuna 1-2 minute. Se adauga laptele si apa minerala peste oua, aromele, se amesteca, apoi se adauga untul si zaharul. Acum se pune si faina, in ploaie si se amesteca foarte bine cu mixerul, ca sa nu ramana cocoloase. Se lasa aluatul deoparte 20 de minute, acoperit. In timpul acesta, totul se omogenizeaza, va face bule micute si nu va avea deloc cocoloase. Se amesteca din nou, de data aceasta cu un tel, si se pun la copt. Inainte de prima clatita, se unge tigaia (desi e antiaderenta) cu putin unt sau ulei, apoi nu se mai pune deloc, se toarna aluatul direct in tigaie. Se coc la foc mic si, cand incep sa se rumeneasca pe margine, se-ntorc. Pofta buna!

Comenteaza folosind Facebook ...

 

... sau fara Facebook




Traducere »