Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Clatite spumoase

clatite spumoaseclatite spumoaseclatite spumoaseclatite spumoaseclatite spumoaseclatite spumoase

Am incercat zilele trecute o alta reteta de clatite. Denumite clatite spumoase, acestea se fac FARA praf de copt.

Ingrediente

Mod de preparare

Intr-un castron curat am asezat albusurile impreuna cu sarea si le-am batut spuma, cu ajutorul mixerului.
Am adaugat laptele si 80 g de unt topit si am amestecat usor. Ultima adaugata a fost faina, in ploaie. Am incorporat-o tot cu ajutorul mixerului.

Compozitia rezultata este mai groasa si mai aerata decat cea de la clatitele clasice.

Am pus cam un polonic din compozitie la fiecare clatita, in tigaia unsa cu unt topit (raman 40 g, dupa ce punem in compozitie). Specific acestor clatite spumoase este faptul ca ele se prajesc pe o singura parte (la foc mic!, altfel se vor arde).

Cand clatita este aproape gata se adauga un praf de scortisoara si unul de zahar pudra, apoi se impatureste clatita si se pune pe farfurie.

Pentru a le mentine calde, cat timp se fac celelalte clatite, puteti pune farfuria cu clatitele preparate in cuptorul fara foc, dar usor incalzit winking


Am incercat zilele trecute o alta reteta de clatite. Denumite clatite spumoase , acestea se fac FARA praf de copt. Ingrediente 200 g faina 400 ml lapte 120 g unt topit 4 oua (doar albusuri) o lingurita esenta de rom (sau o lingura de rom) un plic de zahar vanilinat (sau o lingura de extract natural de vanilie) sare scortisoara zahar pudra Mod de preparare Intr-un castron curat am asezat albusurile impreuna cu sarea si le-am batut spuma, cu ajutorul mixerului. Am adaugat laptele si 80 g de unt topit si am amestecat usor. Ultima adaugata a fost faina, in ploaie. Am incorporat-o tot cu ajutorul mixerului. Compozitia rezultata este mai groasa si mai aerata decat cea de la clatitele clasice. Am pus cam un polonic din compozitie la fiecare clatita, in tigaia unsa cu unt topit (raman 40 g, dupa ce punem in compozitie). Specific acestor clatite spumoase este faptul ca ele se prajesc pe o singura parte (la foc mic!, altfel se vor arde). Cand clatita este aproape gata se adauga un praf de scortisoara si unul de zahar pudra, apoi se impatureste clatita si se pune pe farfurie. Pentru a le mentine calde, cat timp se fac celelalte clatite, puteti pune farfuria cu clatitele preparate in cuptorul fara foc, dar usor incalzit ;)

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza