Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Colarezi cu lapte

colarezi cu lapte colarezi cu lapte colarezi cu lapte colarezi cu lapte colarezi cu lapte

Imi aduc aminte si astazi, la fel de bine ca acum mai bine de 25 de ani, de colarezii cu lapte pe care bunica (din partea tatalui) mi-i pregatea atunci cand, in vacanta de vara, poposeam 3 luni undeva in Baragan, intr-un sat numit Luptatori. Este prima data cand fac acest desert, dar va pot spune ca e fiiiiix asa cum mi-l amintesc, ca la bunica.

Ingrediente

 • 1 l de lapte
 • o de cana cu faina
 • 10 linguri cu apa
 • 6 linguri cu zahar
 • 1 plic cu zahar vanilinat
 • un praf de sare

Mod de preparare

Am amestecat laptele cu zaharul, sarea si l-am pus la fiert.
Apoi am pus faina intr-un castron si am amestecat-o cu apa, cu mana. Am freacat intre degete coca si am format bucatele de coca tare.

Cand laptele a dat in clocot, am pus in el bucatile de coca si am amestecat si lasat la fiert aproximativ 10 minute.

Spre final am pun zaharul vanilinat si am mai da un clocot. Apoi l-am lasat putin la racit si l-am papat cald. Tare bun a fost!


RECOMANDAREA BUNICII

 

        Imi aduc aminte si astazi, la fel de bine ca acum mai bine de 25 de ani, de colarezii cu lapte pe care bunica (din partea tatalui) mi-i pregatea atunci cand, in vacanta de vara, poposeam 3 luni undeva in Baragan, intr-un sat numit Luptatori. Este prima data cand fac acest desert, dar va pot spune ca e fiiiiix asa cum mi-l amintesc, ca la bunica. Ingrediente 1 l de lapte o de cana cu faina 10 linguri cu apa 6 linguri cu zahar 1 plic cu zahar vanilinat un praf de sare Mod de preparare Am amestecat laptele cu zaharul, sarea si l-am pus la fiert. Apoi am pus faina intr-un castron si am amestecat-o cu apa, cu mana. Am freacat intre degete coca si am format bucatele de coca tare. Cand laptele a dat in clocot, am pus in el bucatile de coca si am amestecat si lasat la fiert aproximativ 10 minute. Spre final am pun zaharul vanilinat si am mai da un clocot. Apoi l-am lasat putin la racit si l-am papat cald. Tare bun a fost!

Comenteaza folosind Facebook ...

 

... sau formularul clasic

4 de comentarii la reteta “Colarezi cu lapte”

 1. FLORY a spus:

  Si mie imi facea bunica (tot din partea tatalui ) colarezi,doamne cat de buni erau !Nu cred ca o sa uit gustul asta vreodata,e unul dintre gusturile copilariei mele.Felicitari pentru reteta! big grin

 2. Retetele Bunicii a spus:

  Sar’na happy

 3. stefan a spus:

  se pune si un un ou, cand se amesteca cu faina

 4. Retetele Bunicii a spus:

  Multumim, Stefan. Nu mai tin minte de atunci, de cand eram mic, la tara sad Mie asa mi-a spus o matusa, ca fara ou. O fi gresit, nu contesc, dar m-am bucurat ca un copil de gustul lor happy

Comenteaza