Retetele Bunicii .ro YouTube - Retetele Bunicii

Cozonac fara framantare

Print Friendly, PDF & Email
cozonac fara framantarecozonac fara framantarecozonac fara framantarecozonac fara framantarecozonac fara framantarecozonac fara framantarecozonac fara framantarecozonac fara framantarecozonac fara framantare

Ingrediente

Pentru aluat

  • 500 g de faina
  • 300 ml de lapte caldut
  • 1 plic de drojdie uscata – 7 g (sau 25 g de drojdie proaspata)
  • 100 g de zahar
  • 3 galbenusuri
  • 100 g de unt topit
  • un praf de sare
  • coaja de la o lamaie (bio)<

Pentru umplutura

  • 300 g de rahat
  • 80 g de zahar pudra
  • 40 g de cacao

Mod de preparare

Pur si simplu amestecam cu o lingura toate ingredientele pentru cozonac fara framantare. Amestecam aluatul doar pana ce se omogenizeaza totul si-l lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul. Pentru a scurta timpul de dospire, am ales sa pun aluatul in cuptorul incalzit in prealabil, dupa ce am oprit focul. Il lasam 30-40 de minute, nu mai mult.

Dupa ce a dospit aluatul, il puneti in frigider pentru cel putin 12 ore! Il puteti lasa pana la 24 de ore. Fiind un cozonac fara framantare, are nevoie obligatoriu de timp de repaos in frigider. Asta pentru a se dezvolta glutenul din faina. Dupa ce a trecut timpul de repaos, intindeti aluatul, il impartiti in 4 bucati egale pe care le intindeti, si le umpleti cu ce doriti voi. Noi am amestecat cacaoa cu zaharul pudra, am imprastiat mixul peste alua, deasupra punand rahatul taiat in cubulete mici. Apoi rulati aluatul si formati 4 rulouri, pe care le veti lipi bine la capete. Le impletiti 2 cate 2 si asezati cei 2 cozonaci rezultati in 2 tavi. Acum ii lasati sa ajunga la temperatura camerei si sa creasca putin, pentru aproximativ o ora.

Dupa ce au crescut un pic ii ungeti cu ou si puneti cozonacii la cuptor, la 160 de grade. Coacerea poate dura intre 40 si 50 de minute, in functie de cuptor. Cozonacul trebuie sa fie bine crescut si rumenit deasupra. Niciodata nu taiati cozonacul fierbinte, ci la temperatura camerei!


RECOMANDAREA BUNICII

 

Ingrediente Pentru aluat 500 g de faina 300 ml de lapte caldut 1 plic de drojdie uscata - 7 g (sau 25 g de drojdie proaspata) 100 g de zahar 3 galbenusuri 100 g de unt topit un praf de sare coaja de la o lamaie (bio) Pentru umplutura 300 g de rahat 80 g de zahar pudra 40 g de cacao Mod de preparare Pur si simplu amestecam cu o lingura toate ingredientele pentru cozonac fara framantare . Amestecam aluatul doar pana ce se omogenizeaza totul si-l lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul. Pentru a scurta timpul de dospire, am ales sa pun aluatul in cuptorul incalzit in prealabil, dupa ce am oprit focul. Il lasam 30-40 de minute, nu mai mult. Dupa ce a dospit aluatul, il puneti in frigider pentru cel putin 12 ore! Il puteti lasa pana la 24 de ore. Fiind un cozonac fara framantare, are nevoie obligatoriu de timp de repaos in frigider. Asta pentru a se dezvolta glutenul din faina. Dupa ce a trecut timpul de repaos, intindeti aluatul, il impartiti in 4 bucati egale pe care le intindeti, si le umpleti cu ce doriti voi. Noi am amestecat cacaoa cu zaharul pudra, am imprastiat mixul peste alua, deasupra punand rahatul taiat in cubulete mici. Apoi rulati aluatul si formati 4 rulouri, pe care le veti lipi bine la capete. Le impletiti 2 cate 2 si asezati cei 2 cozonaci rezultati in 2 tavi. Acum ii lasati sa ajunga la temperatura camerei si sa creasca putin, pentru aproximativ o ora. Dupa ce au crescut un pic ii ungeti cu ou si puneti cozonacii la cuptor, la 160 de grade. Coacerea poate dura intre 40 si 50 de minute, in functie de cuptor. Cozonacul trebuie sa fie bine crescut si rumenit deasupra. Niciodata nu taiati cozonacul fierbinte, ci la temperatura camerei!

Comenteaza folosind Facebook ...

 

... sau fara Facebook




Traducere »