Print Friendly, PDF & Email
crema de portocalecrema de portocalecrema de portocale

Ingrediente

  • 450 ml de lapte dulce
  • 300 grame de smantana pentru frisca
  • 150 de grame de zahar
  • 120 de grame de faina „000”
  • 3 oua
  • 3 portocale

Mod de preparare

Intr-un vas batem ouale cu zaharul si faina pana cand obtinem un amestec omogen. Stoarcem portocalele cu ajutorul storcatorului de fructe, apoi adaugam zeama de la portocale in amestecul obtinut anterior. Turnam laptele si smantana peste compozitia obtinuta mai devreme si amestecam totul cu ajutorul unui tel sau al mixerului.

Punem crema obtinuta intr-o cratita pe care o asezam pe aragaz la bain-marie. Lasam sa fiarba amestecand continuu, ca sa nu se prinda de fund, pana cand aceasta se ingroasa si, astfel, faina se gateste. Luam craticioara de pe foc si mai amestecam in continuare in crema pana cand se raceste sau o acoperim cu o folie alimentara intepata din loc in loc pentru ca sa poata respira. Astfel nu se va forma deasupra o crusta.

Cand a ajuns la temperatura camerei o putem folosi pentru a umple si decora un tort. Sau o punem in castronele, asezam alaturi cativa biscuiti sau fursecuri si desertul e gata. Delicios!

RECOMANDAREA BUNICII