Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Crema de vanilie cu cirese

Aceasta crema, aromata cu vanilie si acompaniata de cirese din compot, este usor de preparat si va deveni curand favorita intregii familii. Aveti grija sa nu gatiti crema prea mult – trebuie scoasa din cuptor imediat ce se intareste. Un astfel de desert se poate pregati cu ceva timp inainte de a fi servit.

Crema de vanilie cu cirese

Ingrediente

  • 600 ml lapte semidegresat
  • 1 /2 pastaie de vanilie, despicata

  • 2 oua
  • 2 galbenusuri de ou
  • 40 g zahar tos
  • 1/2 lingurita de amidon

Pentru compotul de cirese

  • o lingura de zahar brun
  • 450 g cirese proaspete, curatate de samburi
  • o lingurita de amidon

Mod de preparare

Se combina intr-o cratita laptele si vanilia, apoi se incing pe foc pana cand laptele incepe sa fiarba. Se da deoparte oala, se acopera si se lasa 15 minute.

Se incinge cuptorul la 160 °C. Se pun intr-un castron ouale intregi, galbenusurile, zaharul si amidonul, apoi se bat.

Se da laptele intr-un clocot, dupa care se scoate pastaia de vanilie si se toarna laptele fierbinte peste mixtura de oua, batand continuu. Se strecoara mixtura intr-un vas, apoi se repartizeaza egal in 6 forme de 120 ml, unse cu putin unt.

Se pun formele pe o tava de copt, in care se toarna apa fierbinte cat sa ajunga la jumatatea inaltimii formelor. Se lasa in cuptor 30-35 de minute sau pana cand crema incepe sa se intareasca (NU trebuie sa fie extrem de bine inchegata, caci, datorita caldurii remanente, continua sa se gateasca alte cateva minute dupa ce e scoasa din cuptor). Se scot formele din apa fierbinte si se asaza pe un gratar metalic, sa se raceasca. Apoi se baga la frigider, unde vor sta pana in momentul servirii.

Pentru compot, se topeste zaharul brun in 6 linguri de apa, intr-o cratita pusa pe foc. Se da in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se adauga ciresele. Se acopera si se fierbe totul, incet, aproximativ 5 minute, amestecand ocazional, pana cand ciresele s-au inmuiat. Se scot cu o spumiera si se pun intr-un castron.

Se combina o lingurita de amidon cu o lingura de apa rece. Se adauga aceasta mixtura la zeama lasata de cirese in cratita. Se fierbe lichidul circa 1 minut, amestecand pana ce se ingroasa. Se lasa alte cateva minute la racit, apoi se toarna peste cirese.

Se pune o mica parte din compot deasupra fiecarei creme; restul se serveste separat, intr-un castron.
Compotul poate fi consumat cald sau la temperatura camerei.


RECOMANDAREA BUNICII

 

Aceasta crema, aromata cu vanilie si acompaniata de cirese din compot, este usor de preparat si va deveni curand favorita intregii familii. Aveti grija sa nu gatiti crema prea mult - trebuie scoasa din cuptor imediat ce se intareste. Un astfel de desert se poate pregati cu ceva timp inainte de a fi servit. Ingrediente 600 ml lapte semidegresat 1 /2 pastaie de vanilie, despicata 2 oua 2 galbenusuri de ou 40 g zahar tos 1/2 lingurita de amidon Pentru compotul de cirese o lingura de zahar brun 450 g cirese proaspete, curatate de samburi o lingurita de amidon Mod de preparare Se combina intr-o cratita laptele si vanilia, apoi se incing pe foc pana cand laptele incepe sa fiarba. Se da deoparte oala, se acopera si se lasa 15 minute. Se incinge cuptorul la 160 °C. Se pun intr-un castron ouale intregi, galbenusurile, zaharul si amidonul, apoi se bat. Se da laptele intr-un clocot, dupa care se scoate pastaia de vanilie si se toarna laptele fierbinte peste mixtura de oua, batand continuu. Se strecoara mixtura intr-un vas, apoi se repartizeaza egal in 6 forme de 120 ml, unse cu putin unt. Se pun formele pe o tava de copt, in care se toarna apa fierbinte cat sa ajunga la jumatatea inaltimii formelor. Se lasa in cuptor 30-35 de minute sau pana cand crema incepe sa se intareasca (NU trebuie sa fie extrem de bine inchegata, caci, datorita caldurii remanente, continua sa se gateasca alte cateva minute dupa ce e scoasa din cuptor). Se scot formele din apa fierbinte si se asaza pe un gratar metalic, sa se raceasca. Apoi se baga la frigider, unde vor sta pana in momentul servirii. Pentru compot, se topeste zaharul brun in 6 linguri de apa, intr-o cratita pusa pe foc. Se da in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se adauga ciresele. Se acopera si se fierbe totul, incet, aproximativ 5 minute, amestecand ocazional, pana cand ciresele s-au inmuiat. Se scot cu o spumiera si se pun intr-un castron. Se combina o lingurita de amidon cu o lingura de apa rece. Se adauga aceasta mixtura la zeama lasata de cirese in cratita. Se fierbe lichidul circa 1 minut, amestecand pana ce se ingroasa. Se lasa alte cateva minute la racit, apoi se toarna peste cirese. Se pune o mica parte din compot deasupra fiecarei creme; restul se serveste separat, intr-un castron. Compotul poate fi consumat cald sau la temperatura camerei.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza