Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Crema de zahar ars

Crema de zahar arsCrema de zahar arsCrema de zahar arsCrema de zahar arsCrema de zahar arsCrema de zahar arsCrema de zahar ars

In familia Mielus este una dintre retetele „clasice” ale perioadei sarbatorilor de iarna. Acum a preparat-o Alex (pentru prima data in viata big grin ) si v-o impartasim si voua cu aceasta ocazie.

Ingrediente

  • 8 oua
  • 200-250 g de zahar (in functie de cat de multa zeama vreti sa fie)
  • 1 litru de lapte
  • 1 zahar vanilat

Mod de preparare

Se topeste zaharul in cratita in care vom prepara crema de zahar ars si peretii ei se tapeaza cu zaharul topit, astfel incat zaharul sa acopere uniform peretii cratitei. Se lasa apoi cratita sa se raceasca.

Se pune laptele la incalzit la foc mic. Se bat ouale spuma impreuna cu zaharul vanilat.

Se pune la incalzit cuptorul. Cand a fiert laptele, se iau ouale batute spuma si se amesteca cu laptele cald. Se pune amestecul creat astfel peste zaharul topit in cratita.

Se pune cratita in care preparam crema de zahar ars la bain-marie, adica baie de aburi (se ia cratita cu zaharul topit si cu amestecul si se pune intr-o alta cratita mai mare, care sa o cuprinda, in care se pune apa). Se pun cele doua cratite in cuptor.

Se da la cuptor foc mediu timp de 30–40 de minute. Se tin in cuptor pana atunci cand compozitia incepe sa prinda o culoare maronie. De asemenea se poate incerca daca s-a facut scotand cratitele din cuptor si apasand usor deasupra compozitie. Cand e relativ tare inseamna ca este gata.

Se scoate de la cuptor si se lasa apoi la racit. Se serveste rece de la frigider.

PS: Crema de zahar ars se poate orna si cu frisca, dupa preferinta.

Iata si modul de preparare in format video (de la Jamila Cuisine):


RECOMANDAREA BUNICII

 

In familia Mielus este una dintre retetele "clasice" ale perioadei sarbatorilor de iarna. Acum a preparat-o Alex (pentru prima data in viata :D ) si v-o impartasim si voua cu aceasta ocazie. Ingrediente 8 oua 200-250 g de zahar (in functie de cat de multa zeama vreti sa fie) 1 litru de lapte 1 zahar vanilat Mod de preparare Se topeste zaharul in cratita in care vom prepara crema de zahar ars si peretii ei se tapeaza cu zaharul topit, astfel incat zaharul sa acopere uniform peretii cratitei. Se lasa apoi cratita sa se raceasca. Se pune laptele la incalzit la foc mic. Se bat ouale spuma impreuna cu zaharul vanilat. Se pune la incalzit cuptorul. Cand a fiert laptele, se iau ouale batute spuma si se amesteca cu laptele cald. Se pune amestecul creat astfel peste zaharul topit in cratita. Se pune cratita in care preparam crema de zahar ars la bain-marie, adica baie de aburi (se ia cratita cu zaharul topit si cu amestecul si se pune intr-o alta cratita mai mare, care sa o cuprinda, in care se pune apa). Se pun cele doua cratite in cuptor. Se da la cuptor foc mediu timp de 30–40 de minute. Se tin in cuptor pana atunci cand compozitia incepe sa prinda o culoare maronie. De asemenea se poate incerca daca s-a facut scotand cratitele din cuptor si apasand usor deasupra compozitie. Cand e relativ tare inseamna ca este gata. Se scoate de la cuptor si se lasa apoi la racit. Se serveste rece de la frigider. PS: Crema de zahar ars se poate orna si cu frisca, dupa preferinta. Iata si modul de preparare in format video (de la Jamila Cuisine ):

Comenteaza folosind Facebook ...

 

... sau formularul clasic

2 de comentarii la reteta “Crema de zahar ars”

  1. Codrin a spus:

    Ar trebui sa pui un plugin cu ajutorul caruia sa se poata lista reteta aparuta in articol, de preferinta fara reclame.

  2. Retetele Bunicii a spus:

    Multam de idee Codrin. Voi cauta un plugin si retele se vor putea si printa (fara reclame winking )

Comenteaza