Gofrele (waffles) au fost preparate inca din Evul Mediu (secolul al XIV-lea) in Anglia, de unde s-au raspandit in toata lumea. Cele mai cunoscute sunt cele belgiene, americane, coreene, vietnameze si chinezesti.

Gofre cu fructe si sos caramel

Ingrediente

  • 2 portocale mari
  • o banana mare
  • 50 g de unt
  • 50 g de zahar brun
  • 4 linguri smantana grasa
  • 4 gofre din comert

Pentru servit

  • 2-3 linguri iaurt, optional

Mod de preparare

Se curata portocalele de coaja si samburi. Tinandu-le deasupra unui castron, pentru suc, se desfac felii, curatandu-le de pielita. Miezul fructului se pune in castron. Se stoarce restul de tesut ca sa se obtina cat mai mult suc.

Se curata banana si se taie rondele peste feliile de portocale. Se amesteca cu grija. Se incinge grill-ul cuptorului.

Se topeste untul incet, intr-o craticioara, la foc potrivit. Se adauga zaharul si se amesteca 2 minute, pana se dizolva. Se adauga apoi smantana si se fierbe incet mixtura timp de 3 minute, amestecand frecvent, pana ce capata culoarea caramelului. Se ia de pe foc si se pastreaza la cald.

Se frig gofrele conform indicatiilor de pe ambalaj, dupa care se pun in 4 farfurii. Se asaza in fiecare farfurie, peste gofra, cate un sfert din amestecul de portocale si banane. Peste acesta se toarna sosul caramel. Optional se pot adauga si 2-3 linguri de iaurt, daca va place, si se serveste.

 

RECOMANDAREA BUNICII: APARATUL PENTRU CLATITE DE LA RUSSELL HOBBS

 

RECOMANDAREA BUNICII: PRODUSELE Kfea