De ce gogosi „Omida”?!? Fiindca asta e porecla prietenei noastre, cea de la care avem reteta! :D Multumim, Mari!
Ingrediente
- 650 g de faina
- 240 ml de lapte caldut
- 1 plic de drojdie uscata (sau 25 g de drojdie proaspata)
- 150 g de zahar
- 4 oua
- 60 g de unt topit
- un praf de sare
- 2 plicuri de zahar vanilinat (sau o lingura de extract de vanilie)
Mod de preparare
Amesteci toate ingredientele uscate, apoi faci un mic crater in amestec si adaugi ouale. Incalzesti un pic laptele, avand untul in el, iar cand untul s-a topit adaugi amestecul peste ingredientele uscate.
Framanti un pic pana obtii aluatul (va fi nevoie sa folosesti un strop de ulei pentru a nu se lipi aluatul de maini), apoi lasi aluatul la crescut o ora.
Intinzi aluatul pe blat si decupezi in ce forme doresti. Lasi apoi aluatul taiat la crescut pret de 15-20 de minute.
Pui ulei in wok sau intr-o tigaie foarte inalta, apoi coci toate gogosile, la foc mediu.
(Optional: puteti umple gogosile, dupa ce se racesc, cu orice fel de crema va place, cu ajutorul unei seringi.)
Pofta buna!