Print Friendly, PDF & Email
gris cu lapte gris cu lapte gris cu lapte gris cu lapte gris cu lapte

Ingrediente

Mod de preparare

Mai intai si mai intai, punem laptele la fiert intr-o cratita, adaugand zaharul si pliculul de zahar vanilinat. Cand laptele clocoteste, se da focul mic si se adauga grisul in ploaie, amestecand in continuu cu ajutorul unui tel. Daca nu aveti tel, amestecati cu o lingura de lemn (daaar ar fi bine sa fie tel, deoarece astfel aveti garantia ca nu se fac deloc cocoloase).

Se mai lasa 2-3 minute pe foc, dupa care se stinge focul. Se dau formele (sau castronasele) prin apa si apoi se toarna grisul cu lapte.
Se lasa sa se raceasca si apoi se intorc, pe o farfurie, formele sau castronasele, ramanand doar grisul cu lapte avand acea forma.
Peste se pot pune: dulceata (eu am avut si am pus de visine, dar puteti pune ce va place), sirop de ciocolata, scortisoara etc.

 

RECOMANDAREA BUNICII: APARATUL PENTRU CLATITE DE LA RUSSELL HOBBS

 

RECOMANDAREA BUNICII: PRODUSELE Kfea